SEGA Klasik Oyunları Tek Oyunda Toplamayı Hayal Ederse

Olmaz demeyin, SEGA’ya bir şans verin.

Birkaç yıl önce, SEGA’nın Avustralya stüdyosu Sega Reborn adında, ilginç bir proje önermiş. Bu projede Golden Axe veya Shinobi gibi oyunların yeniden yapımı söz konusuymuş. Ama bir farkla:

Hepsini tek bir oyunda birleştirerek.

Her ne kadar biraz imkansız gözükse (Ki Japonya’daki merkeze de öyle gelmiş) ve konsept aşamasında bile bolca engelle karşılaşılsa da, fikir ilginç Hatta, bu fikir bir dereceye kadar gerçekleşiyor bile.

Birbirilerinden  gerek zaman dilimi, gerek evren olarak farklı olan oyunları tek noktada buluşturmak doğal olarak zor. İşte Sega Reborn, elinden geldiği kadar yeni içerikle, sağında solunda birkaç değişiklikle bu oyunları alıp bir araya getirmeyi deniyor.

Hikaye olarak, bu bağlantının nasıl sağlanacağı ise merak konusu. Ama tahminen daha çok mitolojik bir temaya sahip olan, geri plan hikayesi gibi sunulacağı düşünülüyor.

Eğer ki bir örnek görmek isterseniz, aşağıda Golden Axe’ın görüntüleri var. Ama unutmayın, Unity motoru ile yapılmış ve yapımın çok erken dönemine denk gelen bu görüntüler yine de keyifli duruyor. Eğer bu proje bir şekilde ilerlerse, Ubisoft ya da Electronic Arts gibi birçok markayı barındıran firmalara örnek olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum