Şehir Efsaneleri - Minecraft'ın En Acımasız Canavarı: Herobrine

Notch'un ölmüş kardeşi mi? Yoksa Steve'in esrarengiz ikizi mi?

Serimizin içerisindeki en yeni efsane olan Herobrine, başlangıcı ve devamındaki olaylar silsilesi ile listemize girmeyi hak ediyor. Eminim çoğunuz efsaneyi ve efsanenin arkasındaki gerçeği biliyorsunuz. Fakat sizleri tipik bir “Şehir Efsaneleri” hikayesi ile Minecraft’ın en korkutucu adamıyla tanıştırmak istiyoruz.

Takvimlerimiz 2012 yılını gösterdiğinde Minecraft artık bir oyun olmaktan çıkarak efsaneye dönüşmüştü. Kendisine ait bir tür oluşturmayı başaran bu ilginç oyun, sakin yapısı ve kutumsu grafikleri ile size keyifli saatler vadediyordu.

Kendisine has düşmanlara sahip olan Minecraft’ı dünyanın en korkunç oyunu olarak nitelendirmek yanlış olur. Fakat bu sakin ve huzurlu oyun, Haziran 2012’de bir Twitch yayını ile korkutucu bir hale dönüşecekti…

Bir 4Chan Creepypasta’sı olan Herobrine, sitede beklenen ilgiyi görememişti. Ana sayfada geçirdiği birkaç günün ardından kayıplara karışan bu hikaye, ünlü yayıncı grubu Brocraft’tan Copeland’in dikkatini çekmişti. Ortalığın yatışmasını bekleyen Copeland, sadece tek bir yayın ve 23 saniyelik bir video ile Mojang’ın bile gözünü üstüne çekebilecekti.

Yukarıdaki videoda Herobrine’ın ilk görüntülerini görüyorsunuz. Evine dönen Copeland önce Herobrine ile karşılaşıyor, kaçmaya çalışırken yakalanarak ölüyor ve esrarengiz şekilde yayını kapanıyor.

Chat’inin içerisinde iyi olmadığını, çok korktuğunu belirten Copeland şimdilerde yapma olduğu çok belli olan efsanenin fitilini yakıyor.

Brocraft Yayınındaki Herobrine

Devam eden yayınlarda kurduğu düzeneği ortadan kaldırarak oynayan Copeland, bu oyunu artık oynamak istemediğini ve yarattığı dünyayı silerek Herobrine’dan kurtulmak istediğini belirtiyor.

En başta aradığı ilgiyi bulamayan efsane 4Chan /v/ başlığında bir anda en tepeye oturuyor ve yüzlerce “Herobrine” görüntüsü paylaşılıyor. Kimileri standart karakter “Steve’in” görüntüsünde olan Herobrine’ın etrafta kumdan piramitler yarattığını ifade ederken, yaprakları kesilen ağaçların da bu karakterin işi olduğu söyleniyor.

Orijinal Post

2x2 tüneller yarattığı ifade edilen karakterin korkutucu olan yapısının arkasında tüyleri diken diken eden bir hikayesi de mevcut. Herobrine’ın oyunun yapımcısı olan Markus “Notch” Persson’ın ölen kardeşi olduğu söylentisi etrafta dolanmaya başlıyor.

“Brocraft” ekibi yarattıkları şeyin kontrol altından çıktığını çok geç fark ediyor. Orijinal yayından aylar sonra bir diğer Brocraft yayıncısı olan Patimuss, benzer bir Herobrine vakası yaşayarak yayınını kapatıyor. Günler sonra açık unuttuğu mikrofonu sayesinde foyası ortaya çıkan ekip büyük tepki alıyor.

"Removed Herobrine" (Altta)

Aslında insanların olayı bu kadar büyütmesi bile ilginç zira sadece bir Google araştırması ile Notch’un asla bir kardeşi olmadığını öğrenmek mümkün. Fakat Mojang’ın topluluğunu yama notlarına eklediği “Herobrine kaldırıldı” ifadeleri ile gaza getirmesi, olayın firma için ne kadar komik olduğunu gözler önüne seriyor.

Öyle ki Mojang’ın yaptığı reklamların büyük bir kısmında Herobrine’ı görmek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum