Sergiy Galyonkin, 8 Yılın Ardından Epic Games'ten Ayrılmaya Karar Verdi

"Epic 5.0'a uygun değilim" demiş

Epic Games'in yayın stratejisi direktörü, aynı zamanda Steam analiz sitesi Steam Spy'ın da yaratıcısı olan Sergiy Galyonkin, sekiz yılın ardından Epic Games serüvenine nokta koyduğunu açıkladı.

Galyonkin uzun zamandır oyun sektöründe olsa da ismini daha çok 2015 tarihli Steam Spy ile duyurmuştu. 2016'da Epic'a Doğu Avrupa'dan sorumlu olarak katılan Galyonkin bir süre sonra firmanın yayın stratejisi direktörlüğüne atanmıştı.

"Bugün benim Epic Games'teki son günüm. Bu sekiz yıl kariyerimin en heyecanlı zamanları oldu ve hem eski Epic Games çalışma arkadaşlarıma hem de Tim Sweeney'e bana Epic 4.0'ın inşasına yardımcı olma fırsatı verdikleri için minnettarım" diyen Galyonkin, ayrılığın sebebini ise şöyle açıkladı:

"Epic Games bir oyun geliştiricisi, oyun motoru yaratıcısı ve yayıncıdan Epic 5.0 adıyla bir platforma dönüşme yolunda ilerliyor. Epic'in bu yeni versiyonu için uygun değilim, bu daha farklı türde insanlar gerektiriyor."

Galyonkin'in neden Epic 5.0'a uygun olmadığını düşündüğü soru işareti. Orada sanki fikir anlaşmazlığı olmuş gibi duruyor. Geçen hafta Epic'te ciddi sayıda işten çıkarma yaşanmış ve yaklaşık 830 kişiyle yollar ayrılmıştı. Galyonkin'in durumu da belki bununla alakalı olabilir.

Epic keşke Epic 5.0'dan önce Epic Games yazılımını iyileştirse, mağazaya biraz daha ayar çekse, çok daha verimli olurdu bence.

Galyonkin veda mesajında Ukrayna'ya 144 milyon dolar bağışta bulunduğu için Epic'e özel olarak teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum