Advertisement

Shadow of the Colossus'un Karşılaştırma Videosu Oyunun Ne Kadar Geliştiğini Gösteriyor

Wander'la tekrar buluşmamıza az kaldı

Shadow of the Colossus'un yakında kavuşacağımız remake versiyonu için yayınlanan karşılaştırma videosu orijinal PS2 versiyonunu, PS3 remastered versiyonunu ve PS4 için hazırlanan yeni remake'i yan yana gösteriyor. Bu sayede oyunun önceki iki versiyona kadar ne denli büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini görebiliyoruz.

Shadow of the Colossus karşılaştırma videosu PSX 2017'de oyundaki değişikliklerin tartışıldığı etkinliğinin ardından YouTube'a yüklendi. Oyunun bu yeni versiyonu PS3'teki remaster'ın aksine ultra HD grafiklerle tamamen baştan geliştirilmiş olma özelliğine sahip.

> Remake/Remastered Yapılmasını İstediğimiz Oyunlar

Remake versiyonun çıkış tarihi daha önce yayınlanan bir fragmanda 6 Şubat olarak gösterilmişti ve oyun PS4'te bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri. Zaten orijinali de çok kişinin PS2 alma sebeplerinden biriydi, bence o konsolun en üst düzey, en unutulmaz oyunlarından biridir kendisi. Bu remake versiyonda bizi yalnızca yenilenen ve harika görünen grafikler beklemiyor elbette, oyunda orijinal kontrollerin yanı sıra yeni oyunculara daha çok hitap edeceği düşünülen alternatif kontroller de bulunacak. Ayrıca oyunun akışını geliştiren çeşitli ince ayarların yapılmış olduğunu da oyunun geliştiricisinden öğrenmiştik.

PlayStation 4 Pro kullanıcıları oyunu iki farklı modda oynayabilecekler. Cinematic modunda oyun görsel kaliteyi ön plana çıkaracak ve dinamik 4K görselleri 30 fps ile verecek. Performance modu ise oyunu iyice akıcı hale getirecek ve 60 fps hedefleyecek.

Oyunun bu yeni remake'i daha önce PS3 için God of War Collection ve PS4 için Nathan Drake Collection'ı hazırlamış olan ve bu konuda sağlam bir portföyü bulunan Bluepoint'e emanet edilmiş durumda. Ancak Shadow of the Colossus'un orijinal yönetmeni Fumito Ueda oyunun bu yeni versiyonunda herhangi biçimde görev almıyor, onu da ekleyeyim.

Shadow of the Colossus, PlayStation 4'e özel olarak 6 Şubat 2018'de çıkacak. Eğer Playstation sahibi değilseniz ve şimdiye kadar Shadow of the Colossus oynamadıysanız oyunu PC'de de emülasyonla son derece rahat biçimde oynayabileceğinizi ve bu efsaneden mahrum kalmak zorunda olmadığını hatırlatayım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum