Shadowlands'le Birlikte World of Warcraft'ta Cinsiyet Değiştirmek Bedava Olacak

Berbere gitmek kadar kolay

World of Warcraft'ta karakterinizin saç stilini, saç rengini, küpeler, boynuzlar, kıllar gibi yüz özelliklerini ve Warlords of Draenor genişlemesiyle birlikte yüz şeklinizi berbere giderek kolayca değiştirebiliyor ve bunun için sadece karakter levelinize bağlı olarak ufak bir miktar oyun içi parayla ödeme yapıyordunuz. Ama karakterinizin cinsiyetini değiştirmek istediğinizde Battle.net'in cinsiyet değiştirme özelliğini kullanmanız ve 15$ / 13€ para ödemeniz gerekiyordu. Üstelik sonradan fikir değiştirirseniz, eski cinsiyetinize dönmenin maliyeti de yine aynıydı.

Blizzard mağazalarında yerel fiyatlandırma olmadığından bu tür bir değişiklik yapmak size 100 liraya mal oluyordu anlayacağınız.

Ancak bu durum Shadowlands genişleme paketiyle birlikte değişecek. Oyunun baş yapımcısı John Hight, oyunculara cinsiyet değiştirme özelliğini parayla satmanın "doğru bir mesaj olmadığını" söylemiş Eurogamer'a. Yanılmıyorsam oyuna Irk Değiştirme, Görünüş Değiştirme (içinde isim değiştirme, yüz ve cinsiyet değiştirme özellikleri mevcuttu) gibi özellikler 2009 yılında eklenmişti. Yani bunun doğru bir mesaj olmadığını anlamak için aradan 10 yılı aşkın bir süre geçmesi gerekmiş.

Hight, berber dükkanına zaman içinde daha önceden paralı olan bazı özelliklerin eklendiğini (yeni yüz seçmek gibi), ama cinsiyet değiştirmenin tek yolunun paralı servisi kullanmak olduğunu ve Shadowlands üzerinde çalışırken bunun farkına vardıklarını söylemiş. "Maalesef bunu hemen şu anda düzeltemiyoruz, ama Shadowlands'teki hedefimiz bunu paralı bir hizmet olmaktan çıkarıp berber dükkanına eklemek. Bunu bir hotfix'le düzeltmek mümkün değil, Shadowlands'e eklememiz gereken şeylerden biri" diyor Hight.

Bugüne kadar bu paralı özelliği kullananlara da kısmi iade veya benzer bir jest yapsalar hiç fena olmazmış.

World of Warcraft: Shadowlands, bu sonbaharda yayınlanacak. Shadowlands betası ise gelecek hafta başlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum