SIE Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, Emekliye Ayrılmaya Karar Verdi

Sony Interactive Entertainment için bir devrin sonu...

Sony Interactive Entertainment’ın Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, hiç şüphesiz oyun dünyasının en önemli isimlerinden birisi. Kendisi, Sony’de 30 yıla yakın bir süre görev aldıktan sonra emekliye ayrılma kararı aldığını açıklamış bulunuyor.

Emeklilik haberiyle ilgili duyuruda, Ryan; “30 yılın ardından, Mart 2024 itibariyle SIE’den emekli olma kararı aldım. Çok özel bir şirkette sevdiğim bir işe sahip olma, harika insanlarla ve muhteşem ortaklarla çalışma fırsatının tadını çıkardım. Fakat artık Avrupa’da yaşayıp Kuzey Amerika’da çalışmanın giderek daha zor bir hal aldığını görüyorum. PlayStation, her zaman hayatımın bir parçası olacak ve SIE’nin geleceği konusunda her zamankinden daha iyimserim. Bana güvendiği ve inanılmaz derecede duyarlı ve destekleyici bir lider olduğu için Yoshida-san’a şükranlarımı sunuyorum” diyor.

Jim Ryan’ın yerini Sony Group Başkanı, COO ve CFO’su Hiroki Totoki alacak. Totoki; Ekim 2023 itibariyle SIE Başkanı olacak ve 1 Nisan 2024 itibariyle de SIE’nin geçici CEO’su olarak atanacak; ayrıca Sony Group’taki görevlerine de devam edecek.

Jim Ryan’ın emekliliğe ayrılışı; yalnızca SIE için değil, genel itibariyle oyun dünyası için de bir devrin sonu olarak değerlendirilebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum