Sinan Akkol'dan Mesajınız Var

Yeni bir başlangıç

Gençken safça bir takıntım vardı: “Ben adam olmam! Benden ne başarılı bir kariyer, ne de iyi bir aile babası çıkar!” gibi bir düşünceydi bu… Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Daha üniversite bitmeden Level’a girdim. Tam 10 sene boyunca Türkiye’nin en başarılı oyun dergisini ve televizyondaki ilk uzun ömürlü bilgisayar oyun programını yaptık çok iyi bir ekiple. Evlendim, ama evlenir evlenmez halı ayağımın altından çekildi ve Vogel Yayıncılık kapandı. Tuğbek, Serpil ve bizi sevenlerle birlikte Oyungezer’i kurduk. Kendimize 3 ay ömür biçmiştik, dergi 105. Sayısına geldi. Dergiciliğin akışına alışmış bizlere yabancı olan online içerik üretimine giriştik ve sitesiyle, Youtube kanalıyla ve sosyal medyasıyla Türkiye’nin en sevilen online mecralardan birisini oluşturduk.

Şimdi dönüp bakıyorum da, ancak bu kadar yanılabilirdi genç Sinan :)

Bu konuyu neden açtım peki? Çünkü, artık yeni bir maceraya atılma zamanımın geldiğini hissediyorum bir süredir. Bu yüzden, sevgili arkadaşlar, bu ay itibariyle Seti Medya’daki tüm görevlerimden ayrılmış bulunuyorum.

“Ama neden?” diye sorduğunuzu tahmin edebiliyorum. Açıkçası, birçok nedeni var. Ama en güçlü olanı şu: Yıllardır alıştığım şekilde, alıştığım yerde ve güvenli kabuğumda çalışmaya devam etmek beni artık atalete sevkediyor, yapmak istediklerimden uzaklaştırıyor ve maalesef giderek mutsuz hale getiriyordu. Bu yüzden bu kararı verdim, ama tahmin edemeyeceğiniz kadar zor oldu bu benim için. Seti benim yuvam ve başlarken bizim bile beklemediğimiz şekilde de başarılı olan bu yuvadan geleceğin her zamankinden daha parlak göründüğü şu zamanda ayrılmak çok zor geliyor.

Ama bilirsiniz ki bazen başarı, daha büyük emellerin önüne geçen bir engel olabiliyor işte.

Peki, bundan sonra ne olacak? Sizlerle olan bağımı kopartmaya niyetim yok. Son zamanlarda benim motivasyon kaynağım, hayatlarınıza pozitif anlamda dokunduğum için bana teşekkür eden e-posta ve mesajlarınız oldu. Hele ki bu sene düzenlediğim “Gençlerle Sohbet” seminerlerinden ve videolarından sonra gelen olumlu tepkiler, gençlere tecrübelerimi ve doğru bildiklerimi aktarmanın, beni oyun içeriği üretmekten kat be kat tatmin ettiğini görmemi sağladı.

Açıkçası kafamda onlarca tilki dönüyor. Kafamda farklı projeler var, ama olgunlaşmadan pek duyurmak istemiyorum. Sadece bir tanesini, oyunlar ve gençlere yönelik kişisel gelişimle ilgili içerikleri harmanlayan bir Youtube kanalının çok yakında olduğunu söyleyebilirim. Diğer projeler içinse önce alışılmışlığın üstümde biriktirdiği atıllığı atmam gerekiyor.

Bu nedenle...

Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz ortaklarım Serpil ve Tuğbek’e, benimle çalışan tüm editörlerime...

Ve sizlere, bana lisedeyken hayal bile edemeyeceğim kadar anlamlı bir hayat yaşamamda amaç olan sevgili okurlarıma çok teşekkür ediyorum.

Oyunlar için teşekkürler!

Yine görüşeceğiz inşallah :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum