Sıradaki Battlefield Oyunu Bir Hero Shooter Olacakmış

Battlefield 2022 mi desek?

Battlefield 2042'de sınıf sisteminin tamamen çöpe atılıp yerine Specialist denilen özel askerlerin gelmesi, serinin uzun zamandır takipçisi olan oyuncular arasında hiç de hoş karşılanmamıştı. Ancak DICE bu fikri daha da öteye taşıma planları yapıyor gibi görünüyor.

Sektörün içinden verdiği bilgilerle tanınan Tom Henderson bu sefer de sıradaki Battlefield oyunuyla ilgili konuştu ve yeni oyunun bir Hero Shooter olarak planlanmakta olduğunu söyledi. Yeni Battlefield'da da Specialist'ler devam edecek ve oyun bir Hero Shooter'a dönüşecek.

Hero Shooter türünün günümüzdeki önemli örneklerinden bahsedecek olursak Tom Clancy's Rainbow Six Siege (2015), Overwatch (2016), Paladins (2018), Apex Legends (2019), Valorant (2020) ve Rogue Company (2020) isimlerini sayabiliriz.

Battlefield git gide kendisini Battlefield yapan benzersiz özelliklerden uzaklaşacak "bir diğer savaş oyunu" olma yolunda hızla ilerliyordu, tür değişikliği de DICE'ın artık iyice diğerlerini kopyalamaya başladığı anlamına gelecek.

Bu aynı zamanda DICE'ın Battlefield 2042'ye sonradan sınıfları getirebileceğine dair umut besleyenlerin de hayalkırıklığı yaşamasına yol açacak bir haber, çünkü DICE artık iyiden iyiye bu kahraman işine odaklanacak gibi duruyor. Ancak Battlefield 2042 kötü yorumlar almaya devam ederse belki DICE ve EA kafa kafaya vererek nerede yanlış yaptıklarını düşünmeye başlayabilir, o zaman da serinin bir sonraki oyununda daha farklı değişiklikler görebiliriz.

YORUMLAR
nomadsoul
7 Aralık 2021 13:15

Huzur içinde uyusun diyelim o zaman. Battlefield'i kaybettik.

Parolamı Unuttum