Şirin mi Şirin Bir Nordik Strateji Oyunu Yolda

Kuzeyin yeşil topraklarında keşfe çıkıyoruz

Nordik ülkeleri, bu ülkelerin toprakları, atmosferi ve mitolojisi benim her zaman çok hoşuma gitmiştir. Viking'lerin vahşi çığlıkları değil de, daha çok Kuzey'in sahip olduğu huzur hep etkilemiştir beni. İlk defa öyle bir oyun var ki karşımızda, içinde savaş olmasına rağmen sizi rahatlatacak bir atmsofere sahip.

Evoland'in arkasındaki isim Shiro Games tarafından geliştirilen Northgard, keşif/strateji türünde ve Nordik Mitolojisi'ni konu alıyor. Strateji türünün bildiğimiz meknanikleri; yani yerleşim bölgeleri kurma, askerlerle saldırma, kaynak yönetimi gibi birçok özellik Nothgard'da da bulunuyor elbette. Fakat bu oyunun benim için asıl etkileyici yani, sahip olduğu grafik yapısı ve atmosferi. Karlı bölgelerden yem yeşil tepelere, mitolojik ejderhalardan devlere kadar birçok etkileyici içerik var oyunda.

Northgard'ın kesin çıkış tarihi ise henüz belli değil. Tek bildiğimiz, bu yıl içinde çıkacak olması. Çoklu oyuncu ve tek kişilik modlara sahip olacağı gözüken oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilir, benim gibi hemen takibe alabilir; oyuna olan ilginizi arttıracak fragmana ise aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Ne yalan söyleyeyim, ortada daha çok çok az bir bilgi olmasına rağmen Northgard benim kalbimi çaldı şimdiden...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum