Sızan Crytek Bilgilerine Göre İki Crysis Remaster'ı Daha Yolda

Üçlemede eksik oyun kalmasın

Geçtiğimiz günlerde Crytek'ten bazı dahili belgelerin sızdırıldığı iddia edilmişti ve bu belgelere göre Crytek'in planları arasında bir Crysis Battle Royale oyunu, bir Crysis VR oyunu, yeni bir Ryse oyunu ve yeni bir Robinson oyunu bulunuyordu. Dün ise yeni bazı belgeler açıklandı ve buna göre de Crytek, hem Crysis 2, hem de Crysis 3'ü remaster yapmayı planlıyor.

Sızan belgelere göre Crytek aslında Crysis Remastered'ı 20 Şubat'ta yayınlamayı planlıyormuş ama bildiğiniz gibi oyun bu yılın Eylül ayında çıktı, yani planlarda yaklaşık 7 aylık bir sapma oldu (pandemi etkisi).

Belgeler, Crysis 2 Remaster için 2020 Ağustos, Crysis 3 Remaster için 2021 Şubat, tüm oyunları içinde bulunduran Crysis Collection için ise Mayıs 2021 tarihlerini gösteriyor. Tabii ilk oyunda böyle bir sapma yaşanınca, bu tarihlerin de pek bir önemi kalmadı. Normalde 6 ayda bir yeni Remaster çıkarmayı düşünüyorlarmış, ancak pandeminin beraberinde getirdiği zorlukları düşünürsek bu 6 aylık sürenin de değişmiş olması gerek. Yine de en azından Crysis 2 ve Crysis 3 Remaster versiyonlarının yolda olduğunu söylemek mümkün.

Listede Crysis Warhead ismi görünmüyor.

Crysis Remaster'da Crytek ile birlikte çalışan Saber Interactive'in baş kreatif müdürü Tim Willits, sonradan sildiği tweetinde remaster'dan bahsederken 'Crysis oyunları' demişti, o zamanlar Crysis ve Crysis Warhead'den bahsediyor sanmıştık. Aslında kastettiği diğer oyunlarmış.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum