Sizce AC Odyssey Oyuncularının Ne Kadarı Alexios’u Tercih Etmiştir?

Sonuç sizleri de şaşırtabilir...

Bildiğiniz üzere Assassin's Creed Odyssey, iki karakterden (Kassandra ve Alexios) birisini seçerek oynamaya imkan veriyor. Oyunun yönetmenliğini üstlenen Scott Phillips, verdiği bir röportajda oyuncuların karakterleri tercih etme oranları hakkında da bir bilgi paylaşmış. Phillips'e göre karşı karşıya kalınan sonuç şaşırtıcı imiş.

Oyunun test dönemi istatistiklerine göre Alexios ile Kassandra'nın tercih edilme oranları neredeyse eşitmiş, yani %50'ye %50 gibi bir tablo söz konusuymuş. Phillips, oyunun çıkışının ardından bu oranın Kassandra lehine değişeceğini bekleyenlerden birisi olduğunu söylüyor, ancak karşılaşılan tablo hiç de öyle olmamış.

İstatistiklere göre, oyuncuların üçte ikilik bir bölümü Alexios'u tercih etmiş. Hikayenin kabul edilen akışında Kassandra'nın ana karakter olarak belirlendiği düşünülünce, bu durum bir miktar şaşırtıcı olabiliyor. Phillips şaşırmakta haksız mı sizce?

Yapım ekibini şaşırtan tek tablo da bu değilmiş üstelik. Oyunda karakterinizi nasıl biri haline getireceğinize karar vermek sizin elinizde malumunuz. İster acımasız bir kelle avcısı, kiralık katil gibi hareket edebilir, isterseniz mazlumların koruyucusu, ihtiyaç duyanlara yardıma koşan bir iyilik meleği olabilirsiniz (biraz abartmış olabilirim, ama aşağı yukarı durum böyle :)) Oyuncuların bu konudaki tercihleri de yapım ekibini şaşırtmış. Bununla ilgili bir detay paylaşılmamış ama şaşırdıklarını söylemelerinden hareketle oyuncuların önemli bir bölümünün acımasız bir karakter oluşturmayı tercih ettikleri sonucuna varılabilir.

İstatistiklerin Ubisoft ve yapım ekibi açısından yüz güldüren boyutu şüphesiz satış rakamları. Mevcut konsol nesli içerisinde değerlendirildiğinde, Odyssey, serinin çıkıştaki en iyi satış rakamlarına ulaşmış durumda.

Oyuncuları memnun eden kısım ise, ortaya gayet güzel bir oyunun çıkması ve uzun bir oynanış süresi vadetmesi oldu. Eklenen rol yapma öğeleri de oyuna renk katan detaylardandı.

Kendi adıma bu senenin en keyif alarak oynadığım oyunlarından birisi olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla. Umarım bundan sonraki oyun çıtayı daha da yukarılara taşır ve yine keyifle oynarız. Takipteyiz!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum