SOMA'nın Geliştiricisi, Gizemli ARG'lerle Ne Anlatmaya Çalışıyor?

Yine korkutacaklar mı dersiniz?

Frictional Games, Soma ve Amnesia gibi oyunlarıyla tanıdığımız bir firma. Yeni oyunlarını da ufak ufak göstermeye, gün yüzüne çıkarmaya başladılar ve tanıtımını da aynı SOMA'da olduğu gibi alternatif gerçeklikle yapıyorlar.

Yapımcı ekip ufak tefek paylaşımlarla takipçilerini heyecanlandırmaya çalışıyor ve bunlar öyle aleni paylaşımlar değil de, bir nevi sürpriz yumurta cinsinden. Ekibin takipçileri de şimdiden iki videoya ulaşmış durumdalar.

Frictional Games internet sitesini güncelleyip bir animasyon görseli yayınlamıştı ve burada nabiz gibi atan bir beyaz çember görmüştük. Ayrıca ‘Follow Us’ panelinde de sosyal medya hesaplarının ikonları yanında gözbebeğini andıran bir görsel yer almıştı. Üzerine gelindiğinde çıkan url adresini YouTube’a yazdığınızda Box 52, Tape 16 adlı kısa bir videoya ulaşıyorsunuz.

Videoda sadece bazı taşlar, kayalar görülüyor. Eski bir kamera ile kaydedilmiş havası verilmiş. Videonun sonlarına doğru görülen bir kayanın üzerinde mavi renkli bir çizim yer alıyor. Ayrıca videonun açıklama kısmına bakıldığında “16.2.1983 tarihli video kaset, özel bir koleksiyondan, Shetpe/KSSR” gibi bir açıklama görüyoruz. KSSR, Kazakistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin kısaltması. Shetpe de Kazakistan’dan bir kent adı.

Meraklı oyuncular sitenin CSS kodları arasında ikinci bir Youtube linkine ulaşmışlar:

“Box 7, Reel 2, Partial Success” adlı paylaşımda bir görüntü yok, sadece sesten ibaret bir kayıt var. Açıklama kısmında da “Artefact 1/7/115, marked "Triple Crown" gibi bir açıklama bulunuyor. Videonun kurtarılamadığı, sadece ses kaydı bulunduğu belirtiliyor.

Uzun lafın kısası, gizemli mesajlarla bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor Frictional Games :) Bütün bunlar neye işaret ediyor, bunu öğrenmek için oyunun resmi duyurusunu beklemek durumundayız. Ne dersiniz, yine korkutacaklar mı?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum