Sonic The Hedgehog 2, 400 Milyon Dolar Barajını Aşmayı Başardı

Oyun filmleri arasında hızlı bir yükseliş

Paramount & Sega ortaklığında vizyona giren ilk Sonic filmi tam da pandemiye denk gelmesiyle gişede oldukça talihsiz bir dönem yaşamıştı. İlk filmin oyun filmlerinin makus talihini değiştirmek için attığı adımı devam filmi bir adım daha ileriye taşımış. Yaklaşık üç ay önce vizyona giren Sonic 2, gişede 400 milyon dolar barajını aşmayı başardı. Bu da Sonic 2'yi tarihin en başarılı beşinci oyun filmi yapmayı başardı.

Sonic 2'nin 400 milyon doları aslına bakarsanız birincilik gibi bir başarı. Zira oyun filmlerinde en yüksek gişe geliri elde eden Warcraft bu konuda 439 milyon dolar ile zirvede oturuyor. Detective Pikachu ise 433 milyon dolar ile ikinci sırada. Dördüncü sıradaki Uncharted ise 401 milyon dolar gişe geliri elde etmişti. Sonic 2'nin sıradaki hedefinde doğal olarak Uncharted var ama eğer Paramount filmi tekrar vizyona sokmayı düşünürse hedefte ilk 3 bile olabilir.

En meşhur mavi kirpinin tek başarısı bu da değil. Sonic 2, Kuzey Amerika'da 190 milyon dolar gişe elde ederek, Amerika tarihinde lokal olarak en yüksek gişe geliri elde eden oyun filmi oldu. Tüm bu başarılı gidişat Paramount'u da Sonic Sinematik Evreni konusunda heyecanlandırdı ve serinin üçüncü filmi için hazırlıklar başladı. Öte yandan ilerleyen dönemlerde başta Knuckles olmak üzere çeşitli Sonic Evreni dizileri de izleyeceğiz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum