Sonunda Bunu Da Gördük - Diablo 2 Motoruyla Doom Keyfi

Doomguy'ı bir de izometrik perspektiften görelim

Mod yapımcılarının hayal gücüne hastayım, kimsenin aklına bile gelmeyecek şeyleri düşünüyor, düşünmekle kalmayıp hayata da geçiriyorlar. DolloM da bunlardan biri ve kendisi resmen Diablo 2 motoruyla Doom yapmaya çalışıyor!

Bu iki sevilen seri bir araya gelince modun ismi de bundan payını alıyor tabi: Doomiablo. Mod henüz geliştirilme aşamasında ama DolloM'un YouTube'da paylaştığı ilk videoya bakılırsa gayet de iyi yönde ilerlediğini söyleyebiliriz. Zaten Youtube videosunun altındaki yorumlar da gaza getirici cinsten ve bu mod günün birinde tamamlanıp da oyunculara sunulursa büyük ilgi göreceği kesin.

Aramızda hala daha Diablo 2 oynayanlar olduğunu biliyorum. E Doom da zamana meydana okuyan, resmen ölümsüz bir oyun. O halde bu ikisinin birleşimini oynamamak için de aslında bir sebebimiz olmasa gerek. Bu video aslında aynı zamanda Diablo 2 motorunun ne kadar esnek olduğunun da bir göstergesi, demek ki üzerinde uğraşılsa kimbilir ne hibrid oyunlar yapılabilirmiş.

Bu ilk video ortamları, yaratık ve silahları gösteriyor ve DolloM kısa zaman içinde moda yakın dövüş mekaniğini de ekleyeceğini söylüyor. Ayrıca henüz göstermese de eşyaların, yetenek ilerlemesinin ve benzeri mekaniklerin kısmen de olsa mod içinde mevcut olduğunu da belirtiyor DolloM. Amacı bir iki saat içinde oynanıp bitirilebilecek bir mod yapmak değil, oyunculara bolca oyun saati sunacak kapsamlı bir mod hazırlamakmış. Umarız düşüncesinde başarılı olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum