Sony, Aktif PS5 Kullanıcılarının %30’unun Yeni Kullanıcı Olduğunu Söylüyor

Yeni oyuncu kazanmaya devam ediyorlar

Sony, konsol piyasasındaki kuvvetli konumunu yeni nesilde de devam ettiriyor denilebilir; PS5 satışlarının geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 32 milyonu geride bırakmış olması da bunu destekleyen bir veri.

Bunun yanında önemli bir veri de Sony’nin PlayStation ekosistemine dahil ettiği yeni oyuncular.  Sony’den paylaşılan bilgiye bakılırsa, aktif PS5 kullanıcılarının önemli bir bölümü yeni kullanıcılardan oluşuyor.

Sony’nin geçtiğimiz yılın son çeyreğine ilişkin mali değerlendirme sunumunda PS5 aktif kullanıcılarının sayısında Aralık ayında yaklaşık %30’luk bir artış yaşandığı belirtiliyor. Aynı sunumda aylık aktif kullanıcıların yaklaşık %30’unun hiç PS4 kullanmamış kişiler olduğu da not edilmiş durumda. Yani kabaca her üç PS5 kullanıcısından birisi, yeni kullanıcı. Bu da Sony’nin yeni oyuncu kazanma konusunda iyi bir performans sergilediğine işaret ediyor.

Sony, PS5 arzıyla ilgili sorunun da geride kaldığını açıklamıştı. Yani önümüzdeki dönemde PS5 satışlarında daha hızlı bir artış yaşanması mümkün. Bakalım bir sonraki çeyrek verisinde nasıl bir tablo söz konusu olacak.

YORUMLAR
Armorsuit
4 Şubat 2023 20:09

Adamlar Hazirana kadar TR den çıkıyor. Zaten bu ekonomiden nerdeyse 17000 e konsol 1000 - 1500 TL ye oyun mantığı ile bu iş yürümezdi. Hayırlısı olsun ama keşke çıkmasalardı rekabet olurdu. Şimdi ortam kaldı Xbox'a.

 

egesgt
Armorsuit
6 Şubat 2023 21:28

xbox zaten, playstation gibi türkiye de yoktu ki


Parolamı Unuttum