Sony, Anime Yayın Devi Crunchyroll'u Almak İçin Düğmeye Bastı

70 milyon abone Sony'e eklenecek

Sony, Amerika merkezli anime ve manga distribütörü, yayıncısı ve lisanslama şirketi; ama bizim daha çok anime yayın servisi kısmını bildiğimiz Crunchyroll'u satın almak için girişimlere başladı. Eğer söz konusu anlaşma gerçekleşirse, Sony yayın dünyasında oldukça büyük bir ilerleme kat etmiş olacak.

Sony'nin Amerikalı yayın servisi için yaklaşık 957 milyon dolar harcaması bekleniyor ve bu sayede 70 milyon kullanıcıyı da bünyesine katmış olacak.

Sony kendi popüler anime serilerini (ki aralarında "Demon Slayer" ve "Kimetsu no Yaiba" gibi isimler de var) diğer yayın servislerine lisanslıyordu, ancak Crunchyroll'u satın alırlarsa hem kendi anime serilerini buradan yayınlayacak, hem de Netflix ve Hulu gibi yayın servisleriyle arasındakiş rekabeti kızıştıracak.

Sony'nin Crunchyroll için satın alma görüşmelerine başlama izni aldığı açıklandı, görüşmelerin sonunda taraflar el sıkışırsa Crunchyroll, Sony'nin olacak.

Şirket 2017 yılında da Funimation'ı satın alarak 1 milyon ekstra aboneye sahip olmuştu. Crunchyroll'un ise 70 milyon ücretsiz, 3 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Ayrıca yayın servisinde 1000'in üzerinde içerik mevcut.

YORUMLAR
fdnfdnfdnn
3 Kasım 2020 15:54

demon slayer zaten kimetsu no yaiba knk

Parolamı Unuttum