Sony, Epic Games'e 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Sony'den akıllıca bir hamle

Sony kimsenin beklemediği bir hamleyle Fortnite'ın yaratıcısı Epic Games'e 250 milyon dolar yatırım yaparak firmanın çok ufak bir yüzde de olsa hissesini satın aldı. Bu satın alım iki firma arasında daha derin bir işbirliği anlamına da geliyor. Sony, kesin planlarını açıklamamış olsa da Epic Games yaptığı açıklamada bu yatırımın Sony ile Epic'in güçlü yanlarını birleştirerek tüketiciler ve içerik yaratıcıları için benzersiz deneyimler yaratacağını söylemiş.

250 milyon dolar aslında kulağa çok yüksek bir para gibi geliyor, ama bunun yatırım olarak karşılığı aslında tahminimizden daha küçük.

Çinli dev Tencent, 2012 yılında Epic Games'e 330 milyon dolar yatırım yapmış ve bu yatırımla firmanın %40 hissesini satın almıştı. Bu da Epic Games'in değerlemesinin yaklaşık 825 milyon dolar olduğunu gösteriyor.

Bugünse Sony neredeyse bir o kadar yatırım yaparak Epic Games'in sadece yüzde 1.4 hissesini satın alabildi. Yani Epic Games'in şu anki piyasa değeri neredeyse 17 milyar dolardan fazla. Yani Epic sadece 8 yıl içerisinde değerini 8 katına çıkardı, Sony'nni yaptığı yatırım da bu bağlamda düşünürsek Epic'in önemini bir kez daha öne çıkarmış ve değerini arttırmış oluyor.

Sony'nin bu yatırımı Epic Games'in Sony'nin platformları için exclusive içerik üretmesi için değil aslında, Sony Corp olaya daha geniş açıdan bakıyor. İkili zaten PS5'te Unreal Engine'nin kullanılmasıyla birlikte yakın bir işbirliğine girmişti, aynı işbirliği Epic Games ile Microsoft arasında da var. Ancak Sony, Fortnite'ın nasıl bir kültürel eğlence aracına dönüştüğünü, müzik, sinema ve eğlenceyi nasıl bir araya getirmeye başladığının çok iyi farkında. Fortnite'ta milyonlarca seyirci çeken konserler düzenleniyor, film fragmanlarının prömiyerleri yayınlanıyor, hatta geçtiğimiz günlerde Nolan'ın üç eski filmi birden yine Fortnite'ta gösterime girmişti. Sony'nin mutlaka bununla ilgili bir düşüncesi olsa gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum