Sony, God of War Gibi Popüler Serilerini Mobile Taşımak İstiyor

Mobil pazarı PlayStation'ın da iştahını kabartıyor

Sony'nin yayınladığı yeni iş ilanları, PlayStation markası altında çıkan çok sayıda popüler oyun serisinin mobile taşınmasının planlandığını gösteriyor. "Mobil Lideri olarak PlayStation Studios için mobil oyun stratejisi geliştirip sahiplenecek ve gelecekteki büyüme fırsatları için temel oluşturmaya yardımcı olacaksınız" deniyor "Mobil Lideri" başlıklı iş ilanında.

"PlayStation'ın en popüler serilerini başarıyla mobile uyarlama işinin yürütüleceğini" söyleyen ilana göre God of War, Gran Turismo, The Last of Us, Uncharted gibi serilerin mobil versiyonları söz konusu olacak.

"Mobil liderlerden oluşan bir ekip yaratıp yönetmekten sorumlu olacak ve PlayStation Studios bünyesindeki bu yeni iş biriminin başkanlığını yapacaksınız" denen ilan, Sony'nin genel stratejisinde de ciddi bir değişikliğe gidileceğinin habercisi. Zaten geçen günlerde de Sony'nin bundan sonra sadece büyük oyunlara odaklanmak istediği ortaya çıkmıştı, bunun da ilk haberi olarak The Last of Us'ın PlayStation 5 için remake muamelesi göreceğini öğrenmiştik.

Görünüşe göre Sony bundan sonra PS5'i büyük oyunlarla beslerken, bilinen serileri de mobile taşıyarak oyuncu sayısını daha da arttırmayı planlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum