Sony, İki Silent Hill Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Biri soft reboot, diğeriyse Silent Hills

Rely on Horror sitesinin haberi, zaten bir süredir gündeme düşmüş olan Silent Hill söylentilerini bir kez daha ateşledi. Habere göre şu an bir değil, iki Silent Hill oyunu birden geliştiriliyor ve ikisinin de arkasında Sony ismini görüyoruz.

Bu oyunlardan ilki seriye soft reboot atacak bir Silent Hill oyunu ve işin başında da SIE Japan stüdyosu var. İşin en dikkat çekici yanı ise bu oyunun kadrosunda yer alan isimler, çünkü bunların bir çoğu Siren: Blood Curse'te de çalışmış ve sonrasında Sony'nin Japon stüdyosuna katılmış kişiler.

İlk üç oyunun yaratık tasarımlarını yapan Masahiro Ito, bu proje üzerinde çalışıyor. 1999 tarihli Silent Hill'in yönetmeni ve yazarı Keiichiro Toyama ve serinin ünlü bestecisi Akira Yamaoka da işin içinde. Bu ünlü üçlü seriye bu oyun sayesinde soft reboot atacaklar ve oyunun ismi de çok büyük ihtimalle Silent Hill olacak (aynı 2016 tarihli Doom'un ekstra bir isme sahip olmaması gibi). Bu proje üzerinde yaklaşık bir senedir çalışılıyor.

Söz konusu ikinci proje ise Hideo Kojima'nın iptal edilen o ünlü Silent Hills fikri. Sony, iptal edildiği için büyük tepki alan ve haberinin üzerinden neredeyse beş yıl geçmesine rağmen hala daha talep gören bu oyun için Kojima Productions ile Konami'nin de aralarını yapmaya çalışıyormuş. Rely on Horror bu haberi birbirinden tamamen bağımsız iki farklı kaynaktan doğruladığını, bu yüzden güvenilirliğine son derece inandığını belirtmiş. Söylenene göre Sony, Kojima'nın bu fikrini Telltale/Supermassive benzeri episodik bir formata çevirmek istiyor ve Kojima bu oyun üzerinde 'mutlak yaratıcı özgürlüğe' sahip olacak.

Sony'in Konami ile Kojima arasında arabuluculuk yapma sebebiyse Silent Hill serisinin isim hakkının Konami'nin elinde olması. Yani bu projeleri Sony maddi açıdan destekliyor, ama işin içinde bir şekilde Konami'nin de yer alması gerekiyor.

Silent Hill tüm zamanların en iyi korku serilerinden biri ve çok da sevilen bir seri. Serinin özünü koruyabilecek her türlü oyunun oldukça sağlam iş yapacağını da söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum