Sony’nin Ana Gündeminin Artık Playstation 5 Olduğu İddia Ediliyor

"PS4 için halen duyurulmamış oyunlar var" da diyorlar, araya kaynamasın :)

Yeni konsol neslinin ne zaman duyurulacağı uzunca bir süredir merak konusu. Zaman zaman bu konu ile ilgili iddialar duyuluyor. Örneğin, bazı yapımcılara "geliştirici kiti" gönderildiği ve sonraki nesil için oyunların geliştirilmeye başlandığı sık sık dile getiriliyor. Şimdi bu iddialara bir yenisi daha eklendi.

Niko Partners analistlerinden Daniel Ahmad, Sony'nin büyük oranda PS5'e odaklanmış olduğunu ileri sürmüş. Daha önce benzer iddialarda bulunan Ahmad'ın söyledikleri büyük oranda gerçekleşmiş, dolayısıyla ondan bu yönde bir iddia gelince ciddiye alınmış durumda.

İddiaya göre, halen duyurulmayan birkaç PS4 oyunu bulunuyor ve bunların PS5'e mi kaydırılacağı yoksa her iki platforma da çıkacak oyunlardan mı olacağı henüz net değil. Ancak, halihazırda Sony'nin iç geliştiricilerinin PS5'e geçiş yaptıkları söyleniyor.

Üçüncü parti geliştiricilere de "PS5 geliştirici kitleri" gönderildiği ve olumlu geri dönüşler alındığı ileri sürülüyor. Fakat yakın zamanda bu konu hakkında çok fazla bilgi alma imkanımız bulunmuyormuş. Ne yapalım, el mahkum bekleyeceğiz.

Sony'nin Şubat ayı içerisinde bir etkinlik düzenleyip "PlayStation'ın geleceği" hakkında bir paylaşımda bulunacağı iddiları da dolanıyor ortalarda, ama Kotaku editörlerinden Jason Schreier bu iddiayı kesin bir dille reddediyor. Birilerinin işgüzarlığı veya bir troll denemesi olabilir, bu tür haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var.

Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlıştır bilinmez ama her geçen gün PS5 ile ilgili bir duyurunun yapılmasına yönelik beklenti yükselmekte. 2020'den önce çıkması çok muhtemel (ve makul) görünmese de Sony'nin bu sene içerisinde E3 gibi büyük programlara katılmayıp kendi etkinliğini düzenleyeceğini açıklamış olması kafaları karıştırmış gibi sanki. Gelecek bilgileri merakla bekliyoruz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum