Sony, Oyun Firması Leyou'yu Satın Almak İçin Teklifte Bulundu

Stüdyo savaşları kızışıyor

Bloomberg'in haberine göre Sony, Hong Kong menşeli oyun firması Leyou'yu satın almak için kendi teklifini yaparak açık arttırmaya katılmış. Gizli tutulan bu bilginin ortaya çıkmasıyla birlikte Leyou hisseleri %10 civarında değer kazanmış durumda, bu yükselişle birlikte Leyou'nun pazar değeri de 1.1 milyar dolara ulaştı.

Leyou'nun çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Charles Yuk, aslında yatırımcıları arasında Tencent'in de yer aldığı iDreamSky ile satın alma görüşmeleri yapıyordu. Leyou'ya yaklaşık olarak 1.23 milyar dolar teklif önerilmişti ancak Covid-19 salgını bu görüşmelerin de yarıda kesilmesine neden olmuştu. Şimdiyse devreye Sony girdi ve konuyla ilgili uzmanlar Sony'nin rahatça diğer tekliflerin üzerine çıkabileceğini söylüyor. Yuk, bu ay içerisinde bir alıcı seçecek ve anlaşma imzalayacak.

Leyou bünyesinde faaliyet gösteren Splash Games son olarak Gears Tactics üzerinde çalışmıştı, Digital Extremes ise Warframe'in geliştiricisi. Stüdyo ayrıca The Lord of the Rings serisine dayanan bir video oyunu için Amazon.com ile de işbirliği yapıyor.

Sony, Leyou'yu kadrosuna katarak özellikle de PlayStation 5 için elini güçlendirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum