Sony Tepkiler Alan Neil Druckmann Röportajını Kaldırdı

Adamın ağzından röportaj yazmışlar resmen

Sony geçen gün Naughty Dog'un başı Neil Druckmann ile yaptığı röportajı sitesinden kaldırdı, sebebi de yazıda "çok sayıda belirgin hata ve yanlışıklar bulunması".

Hatırlarsanız bu röportajı biz de haberleştirmiştik çünkü Druckmann yeni oyunlarının "ana akımın oyunlara algısını değiştirecek" bir oyun olacağını söylemişti. Dahası yapay zeka hakkında da konuşmuş ve hikaye anlatımına büyük katkısı olacağından bahsetmişti.

Ancak Druckmann bu röportaj yayınlandıktan sonra Twitter hesabından röportajda gerçekten neler söylediğini paylaştı ve "cümlelerim, bağlam ve amacım maalesef kaybolmuş" dedi. Gerçekten de Druckmann'ın söyledikleriyle röportajda okuduklarımız birbirinden son derece farklı şeylerdi.

Bunun üzerine Sony röportajı kaldırarak şu açıklamayı paylaştı:

"Naughty Dog'dan Neil Druckmann ile yaptığımız son röportajı yeniden gözden geçirirken, bakış açısını ve değerlerini (animasyon, yazarlık, teknoloji, yapay zeka ve gelecek projeler gibi konular dahil) temsil etmeyen bazı önemli hatalar ve yanlışlıklar tespit ettik.

Neil'in sözlerini yanlış yansıttığımız ve bu röportajın kendisi ve ekibi üzerinde yaratmış olabileceği olumsuz etkiler için kendisinden özür dileriz. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment ile koordinasyon içinde röportajı kaldırdık."

Yani nasıl böyle bir işe imza attıklarını anlamak güç, acaba röportaj metnini de yapay zekaya mı yazdırdılar, ne dersiniz?

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
30 Mayıs 2024 15:06

Sadece ülkemizde değil dünyada da çok ciddi bir kalifiyeli insan bulamama sorunu mevcut.

Parolamı Unuttum