Sony, Türkiye'den Çekiliyor Mu?

Sony'nin Türkiye pazarından ayrılacağı konuşuluyor

Bugün gündeme bomba gibi düşen bir söylenti söz konusu, belki siz de denk gelmişsinizdir. Sosyal medyada ve bazı sözlüklerde Sony'nin Türkiye pazarından çekileceğine dair iddialar seslendiriliyor.

Öncelikle bunların tamamen iddia ve duyum olduğunu bir kez daha üstüne basarak vurgulayayım, Sony tarafından yapılan resmi bir açıklama yok. Ancak "net duyum" diye paylaşılan iddialara göre Sony'nin kamera ve belki de soundbar grubu hariç Türkiye ofisini kapama kararı aldığı söyleniyor.

Sony'nin ürünleri Türkiye pazarına Sony Eurasia ismindeki distribütör aracılığıyla sunuluyor. Eğer Sony gerçekten de Türkiye pazarından donanımsal olarak çekilmeye karar verdiyse Sony Eurasia'nın faaliyetleri sonlanacak demektir; bu da televizyon, konsollar, aksesuarlar gibi donanımları kapsıyor. Bu durumda da Sony faaliyetlerini bu ürünler için distribütörler üzerinden yürütecek demektir.

Sony Eurosia Türkiye'den çekilse bile İngiltere'ye bağlı olarak çalışan PlayStation Türkiye bundan etkilenir mi, etkilenirse ne kadar etkilenir, bunlar şimdilik soru işareti. Yine de kulaktan dolma söylentileri kesinmiş gibi yansıtmak yerine resmi bir açıklama gelene kadar soğukkanlılığımızı korumak çok daha doğru bir yaklaşım olur.

Biz de Sony'yle irtibata geçerek durumu kendilerine sorduk, bu konuda bir açıklama geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
30 Ocak 2023 14:22

Ürkütücü bir habere benziyor. Peki ama neden ürkütücü? Sony Türkiye pazarından çekilirse bunun olası sonuçları neler olabilir? Onu da yazsaydınız keşke.

Decypher
Atlas Estrella
31 Ocak 2023 12:49

Hele bir resmi açıklama gelsin de. Her ne kadar çok sayıda kaynaktan teyit edilmiş olsa da detayları kendilerinin açıklamalarında fayda var. Ama olası sonuçlar arasında dil desteğine veda etmemiz, Sony ürünlerinin distribütörler aracılığıyla piyasaya girmesi ("senin garantin benim abi" yaklaşımı) vs var.


Parolamı Unuttum