Sony Xperia'lar Artık PlayStation'a Daha Yakın

Sony, Xperia'lara DualShock 3 desteği eklendiğini açıkladı.

Cep telefonumla evde, ya da iş yollarında oyun oynamayı seviyorum. Gerçi öyle Android ya da iOS işletim sistemi kullanan bir telefonum olmadığından öyle aman aman bir seçeneğim de yok aslında. Bir futbol oyunu, bir iki kıytırık oyun ve emülatörüm.

Konuyu nereye bağlayacağım; bu oyunların bir kısmını ve emülatör oyunlarını oynarken, ekranda beliren tuş ve d-pad'i kullanmak için ekranın bir kısmını kapatmak gerekiyor biliyorsunuz. Bir de dokunmatik ekranı parmaklamak, hiçbir şekilde tuşa basmanın verdiği hazzı vermiyor ne yazık ki.

Tüm bu anlattıklarımda hemfikirsek, Sony'nin bu adımına da sevgi dolu bakışlar atmak mümkün. Xperia Blog'a göre firma, Xperia telefonlara tam DualShock 3 desteği getiriyor. Böylelikle oyun kolu destekleyen Android ve PlayStation Mobile oyunlarını, ek işlem ve uygulamalarla falan uğraşmadan rahatlıkla oynayabilmek mümkün hâle gelecek.

Oyun kolu ile telefonu bağlamak için de bir adet USB-OTG kablosu yeterli olacak. Cihazlar arasındaki bağlantıyı kestikten sonra ise, bir daha USB-OTG kablosuna ihtiyaç duymaksızın sadece PS tuşunu kullanarak yeniden bağlantı kurabileceğiz.

Destekleyen telefonunuzu bir de monitöre ya da televizyonunuza bağladığınızı düşünün? Oldu mu size minik bir cep PlayStation'ı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum