Sony, Yeni Stüdyolar Almayı Planlıyor

Kesenin ağzı açılacak demektir

PlayStation konsollarının en güçlü yanlarının başında exclusive oyunlar geldiğini söyleyebiliriz. Sony sahip olduğu stüdyolar aracılığıyla kaliteli ve oyunculara konsol aldırabilecek birinci parti oyunlar geliştirmek için ciddi bir çaba sarf ediyor. Bu stüdyoların büyük bir kısmı Sony'nin kendi açtığı isimlerden oluşuyor ancak gelen bilgilere göre Sony de aynı Microsoft gibi yeni stüdyolar satın alarak genişleme planları yapıyor.

Sony, özellikle de PlayStation 5'in çıkışıyla birlikte geniş bir oyun kadrosu sunabilmek için bu yolu tercih edecek gibi.


Sony CEO'su Jim Ryan, yatırımcılara yaptığı açıklamada Sony olarak birinci parti stüdyolara daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını, organik büyüme ve satın alımlarla birlikte PS5'in çıkışını güçlendireceklerini belirtmiş.

Sony'nin satın aldığı son büyük firma 2011 yılında Sucker Punch Productions olmuştu. Daha önce de Sly Cooper ve Infamous gibi PlayStation exclusive isimlerin altına imza atan stüdyo şu an Ghost of Tsushima üzerinde çalışıyor bildiğiniz gibi.

> Ghost Of Tsushima Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Jim Ryan her ne kadar bunu açıkça dile getirmemiş olsa da Sony'nin yeni stüdyolar satın alma planı Microsoft'a bir cevap olarak düşünülebilir. Microsoft daha şimdiden Obsidian Entertainment, inXile, Playground Games ve Ninja Theory gibi büyük stüdyoları bünyesine katmış durumda ve satın alımlarını sürdüreceği de konuşuluyor. Diğer yandan THQ Nordic'in de yine agresif bir politikayla umut vaateden stüdyoları bünyesine kattığını görüyoruz. Sony de çok geç kalmadan bu işe girmek istiyor olabilir.

>Sony, PS5'in Yükleme Sürelerini PS4 Pro İle Kıyaslamalı Olarak Gösterdi

Satın alınabilecek stüdyolar arasında akla ilk gelen isim yine bir çok PlayStation serisi üzerinde çalışmış olan Insomniac Games. Zaten Sony'nin satın alımlarda önceliği kendi konsolları için oyun geliştirmiş stüdyolardan seçmesi çok mantıklı. Insomniac'ın Spider-Man oyunuyla nasıl bir başarı elde ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz ve Insomniac'ın Sony kadrosuna katılması firma açısından büyük bir kazanç olur. Elbette 'rakip' konsollar için de oyunlar geliştiren (örneğin Sunset Overdrive) Insomniac böyle bir teklife ne der, onu da henüz bilmek mümkün değil.

Özellikle de yeni nesil konsolların çıkışı yaklaştıkça muhtemelen gerek Microsoft'tan, gerek Sony'den çeşitli satın alma haberleri duyacağız.

YORUMLAR
cenkerenkartal
24 Mayıs 2019 20:39

yaaaa sony utandırıyorsun ama beni şapşik şey seni :)

ugur_sezgun
24 Mayıs 2019 14:17

Açıkcası microsoft bu nesildeki kısıtlı exc.oyun politikasını sürdürüp üstüne de xboxla beraber oyunları pc'ye de taşırsa konsol satışlarında gene ps cephesi üstünlüğü ele alacaktır.Birçoğumuz şuan ps4+pc ile hemen hemen tüm önemli yapımlara ulaşıyor,xbox işin sadece pc'de donanıma harcamaktansa konsola harcarım gibi düşünenlere hitap edebilir.Yıllardır oyunlarını konsolda oynayan birisi olarak Xboxın da albanesi olsun,Ps'ı bugünkünden çok daha fazla zorlasın isterim ki rekabet her açıdan kaliteyi artırsın

Parolamı Unuttum