Sony’nin Horizon Forbidden West’i 2022’ye Erteleyebileceği İddia Ediliyor

2021’e oyun bıraktılar mı?

Bana artık hemen her hafta, hatta neredeyse her gün bir erteleme haberi alıyormuşuz gibi gelmeye başladı. Bu da bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor. Bu haberimize konu olan erteleme iddiası da can sıkacak cinsten.

Oyun basınının bilindik simalarından Jeff Grubb, son yayınında, Sony’nin Horizon Forbidden West’in çıkış tarihini önümüzdeki yıla erteleme eğiliminde olduğunu söylüyor; bununla ilgili duyurunun da Eylül ayında yapılacak bir yayında geleceğini ifade ediyor.

Sony’nin oyunun çıkış tarihini ilan etmekten ısrarla kaçınmış olması aslında bir anlamda böyle bir ertelemenin gelebileceğini düşündürtmüştü. Ama yine de, özellikle son gösterilen oynanış videolarıyla birlikte, oyunun geliştirilme sürecinde epey mesafe kat edildiği ve bu yıl içerisine yetiştirilebileceği izlenimi ediniliyordu.

Grubb; aldığı duyumun kesin olmadığının, oyunun 2022’ye ertelenmesine ilişkin kesin bir kararın bulunmadığının altını çiziyor. Bu iddianın netlik kazanabileceği tarih olarak da önümüzdeki State of Play’i işaret ediyor.

Sony’nin merakla beklenen oyunları tek tek ertelenip 2022’ye kalmışken, Horizon Forbidden West de aynı yoldan giderse, açıkçası benim için çok üzücü olur. İnanıyorum ki pek çok oyuncu da benimle aynı hisleri paylaşıyordur.

Son açıklamalarda hep Horizon Forbidden West’in geliştirme sürecinin takvime uygun ilerlediği söylenmekteyken, şimdi pandemi nedeniyle bir ertelemeden bahsedilmesi bana pek de makul gelmiyor, bilmem sizler ne düşünürsünüz. Ne diyelim, net bir bilgi almak için Sony’den gelecek duyuruyu bekleyeceğiz, takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum