Sony’nin Son Patent Başvurusu PS5 DualShock’un Yeni Fonksiyonlarına İşaret Ediyor

Arka tuşlar kesinleşti gibi görünüyor...

Yeni konsol nesli ile buluşmamıza yaklaşık bir yıl kadar bir süre var. Konsolların teknik özellikleri ile ilgili genel bilgiler paylaşılmışsa da nasıl görüneceklerine dair net bir bilgi yok henüz. Bir de tabii bu konsollara eşlik edecek kontrolcüler var. PS5 DualShock ile ilgili de bazı bilgiler paylaşılmıştı, özellikle de kullanılacak haptik teknolojisi hakkında. Ama onun için de konsola benzer bir durum söz konusu, tasarımı nasıl olacak, henüz belli değil. Ancak Sony’nin yaptığı son patent başvurusunda buna ilişkin bazı detaylara yer verildiği görülüyor.

Söz konusu patent başvurusu kontrol cihazında arka tuşların kullanımından bahsediyor -ki geçtiğimiz günlerde PS4 DualShock için önümüzdeki aylarda satışa sunulacak eklenti ile bu arka tuşların geleceğini öğrenmiştik. Bunun da PS5 için bu tarz bir kontrolcü kullanımına işaret ettiği yönünde yorumları aktarmıştık. Nitekim, öyle olduğu görülüyor. Yeni nesille birlikte yeni tuş takımları bizleri bekliyor anlaşılan.

Patent başvurusunda kontrolcünün arka kısmında iki büyük iki tane de daha küçük boyutta tuş olduğu görülüyor. Kontrolcünün her iki tarafında birer büyük ve birer küçük tuş yer alacak şekilde konumlandırılmış bu dört tuş. Tuşlar, boyutlarına göre farklı işlevler üstleneceklermiş.

LetsGo Digital tarafından hazırlanan haberde patent başvurusuna ilişkin görseller de paylaşılmış durumda; ilgili habere bir göz atabilirsiniz detaylar için.

PS5 önümüzdeki yılın son aylarında oyun severlerle buluşacak. Önümüzdeki aylarda ne gibi detaylar paylaşılacak bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum