Söylenti: Game of Thrones'a Valyria'yı Konu Alan Yan Dizi Geliyor!

Doğru çıkarsa harika olur

Game of Thrones dizisi 8. sezonun yayınlanmasıyla birlikte son bulacak ama bildiğimiz gibi bu o evreni son görüşümüz değil, uzun dönemde çeşitli yan dizilerle karşılaşacağız. Bunlardan biri çekimlerine Ekim ayında başlanacak olan ve Uzun Gece dönemini, yani Game of Thrones dizisinde izlediklerimizin öncesini anlatacak prequel dizisi. Ama asıl haber bu değil, bugün ortaya çıkan bir söylentiye göre ikinci yan dizi de belli olmuş durumda.

Çok sezonlu bir dizi olacak olan Empire of Ash, Valyria'nın çöküş dönemi sırasında geçecek, "imparatorluğu içten bitiren sosyal, ekonomik ve politik krizleri" konu alacak ve elbette Kıyamet'i de gösterecek. Valyria Kıyameti, ya da sadece Kıyamet, Targaryen Fethi'nden bir asır önce meydana gelen ve Valyrian halkının sular altında kalmasına neden olan afetin adı. Hatta Tyrion Kıyamet için şöyle der: "Ateş ve kan üzerine kurulmuş bir imparatorluk. Valyrialılar ne ektilerse onu biçtiler". Jorah ve Tyrion'un Valyria harabelerinden geçtiği sahneyi hatırlıyor musunuz?

Dizide ejderhalar ve Targaryen Hanesi de bulunacak ama asıl odak onların üzerinde olmayacak. Empire of Ash'te Game of Thrones'tan daha fazla karakter çeşitliliği de görecek gibiyiz. Tasvir edilen ana karakterlerden birisi "platin sarısı saçlara sahip, siyahi bir ejderha binicisi". Beyaz bir Valyrian babaya ve yabancı bir anneye sahip olan bu kız, bu yüzden ayrımcılıkla karşılaşıyormuş. Bir diğer karakter ise 50'li yaşlarında Asya'lı bir kadın, eskiden köle olan bu kadın artık yalnızca en zengin vatandaşlardan biri olmakla kalmamış, önemli bir politik lider haline de gelmiş. Sizi bilmem ama bu karakteri okuduğum anda aklıma gelen isim son olarak Expanse'teki Avasarala rolünde izlediğimiz Shohreh Aghdashloo oldu.

Yine söylentiyle göre dizinin pilot bölümünü Battle of the Bastards gibi popüler bölümleri de yönetmiş olan Miguel Sapochnik yönetecek. Elbette bu bilgiler teyit edilene kadar çok da heyecan yapmamak lazım ama söylenenler kulağa cidden çok cazip geliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum