Spider-Man: No Way Home Gişe Rekorlarını Altüst Etti

Örümcekler pandemiden etkilenmiyor sanırım

2021 yılının sonlarına yaklaşırken Marvel Sinematik Evreni, yılın son filmiyle gişeyi domine etti. Spider-Man: No Way Home'dan beklentiler çok yüksekti ama mahallemizin sevimli komşusu hem beklentileri hem de rekorları paramparça etti. Pandemi dönemi rekorunu kırmasına kesin gözüyle bakılan Spider-Man daha açılışıyla birlikte tüm zamanların en çok açılış gişesi yapan üçüncü filmi oldu. Şu an için ilk hafta sonunda No Way Home dünya genelinde 590 milyon dolar civarı bir gelir elde etti. 

Bu rekorla birlikte No Way Home, Avengers: Infinity War ve Endgame'in hemen arkasında yer aldı. Daha önceki üçüncü ise Star Wars: The Force Awakens filmiydi. No Way Home ayrıca COVID-19 döneminde yerel olarak 100 milyon dolar barajını geçen ilk film oldu. Marvel'ın pandemi döneminde en başarılı filmi Shang Chi'nin 225 milyon dolar civarında bir gelir elde ettiğini düşünürsek No Way Home gerçekten muhteşem bir iş başardı. Diğer iki MCU Spidey filmi olan Homecoming ve Far From Home da No Way Home'un yanına yaklaşamadı. 

Filmin vizyondan çıkmasına daha uzunca bir süre olduğunu düşününce milyar dolar barajı yeniden kırılacak gibi gözüküyor. MCU'nun sinemaya geri dönmesi şüphesiz en çok salon sahiplerini sevindirmiştir. Sevimli komşu Spider-Man bu kez de salonları kurtarmayı başardı. Bakalım 2022 yılında herhangi bir MCU filmi No Way Home ile yarışmayı başarabilecek mi? 
 

YORUMLAR
ocelot1789
20 Aralık 2021 17:17

Filmden gram keyif alamadım ya. Bu kadar nostaji ve hype ile besler mi kendini bir film. Ne oyunculuklar oyunculuk ne senaryo adam gibi kendine filmin kendisine hizmet ediyor, ne CGI düzgün. Ağlayabilen “çok iyi oynadı” oluyor günümüzde. Adrew en az sevdiğim Peter Parker iken en iyisi oldu gözümde. Espirilerini yaparken bile yapmış olmak için değil, doğaldı. Ufak oynamanın önemini gösterdi. Ekmek sahnesinde hiçbir beden hareketi yapmadan duyguyu veriyor resmen. Tom’un kolu bacağı bir fazla oynuyor. Yani şu film maalesef sinemanın mezar taşıdır...

Kaan element
20 Aralık 2021 12:01

Niye acaba bilemedim 😀

Parolamı Unuttum