Square Enix, AAA Oyunlarını Çoklu Platform Olarak Çıkarmaya Başlayacak

Yeni "agresif" iş planının bir parçasıymış

Square Enix, oyun dünyasının en önemli firmaları arasında adını sayabileceğimiz, büyük bir firma malum. Önümüzdeki dönem için önemli bir strateji değişikliğine gitmeyi planladıklarını açıkladılar. Buna göre artık AAA oyunlarını çoklu platform olarak çıkarmaya başlayacaklar. Yani PlayStation'a özel çıkan Final Fantasy'lerin sonu geliyor gibi görünmekte.

"Square Enix Reboots and Awakens" başlığıyla duyurulan yeni strateji 3 yıllık bir planı kapsıyor ve ileride bu sürenin uzayabileceği söyleniyor.

Bu planın önemli ayaklarından birisi "müşterilerle irtibat noktalarını artırmak" ve bu da Square Enix'i yeni bir "multiplatform stratejisi" benimsemeye yönlendirmiş durumda.

Açıklamada "agresif bir şekilde Nintendo, PlayStation, Xbox ve PC'yi kapsayan bir multiplatform stratejisi" uygulanacağı belirtilmekte. Böylece daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaşılması hedefleniyor.

Bu kararın alınmasında son dönemde bazı oyunlarda beklenen performansın sergilenememesi de etkili olmuş gibi görünüyor. Ne dersiniz, bu hamle sizce de yerinde bir hamle mi oldu?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum