Square Enix, Final Fantasy 7 Remake'i Kendi Bünyesinde Geliştirecek

Tamam da bir de çıkış tarihini öğrensek

Square Enix, Final Fantasy serisinin en muhteşem oyunlarından biri olarak gösterilen Final Fantasy 7'nin Remake oyunu dışarıdan yardım almadan tamamen kendi bünyesinde geliştirmeye karar verdi. Daha önce yapılan açıklamada oyunun aksiyon kısımlarına ve video kalitesine yardımcı olması için Naruto serisini de geliştiren CyberConnect2 ile işbirliğine gidildiği söylenmişti ama Square Enix fikrini değiştirmişe benziyor.

Final Fantasy 7'nin proje liderlerinden Naoki Hamaguchi (ki kendisi bir süre önce Mobius Final Fantasy'e de proje liderliği yapmıştı) şimdiye kadar geliştirme kısmını dış firmaların da yardımıyla yaptıklarını ama kaliteyi arttırmak, oyunun çıkış takvimini bir düzene oturtmak gibi faktörler sebebiyle bunu yeniden tamamen kendi firmaları bünyesinde halletmeye karar verdiklerini söylemiş.

İlk olarak 1997 yılında PlayStation için çıkan Final Fantasy 7'de dünya devi bir firma olan Shinra'nın gezegenin yaşam özünü enerji kaynağı olarak kullanmasını durdurmak için bir eko-terörizm grubuna katılan Cloud Strife'ı canlandırıyorduk ve gelişen olaylar sonucunda kendimizi gezegeni yok etmeyi kafasına koymuş süperinsan Sephiroth'la karşı karşıya buluyorduk.

Final Fantasy 7 Remake'in duyurusu bundan 2 yıl önce yapılmış olsa da Square Enix hala daha kesin çıkış tarihini açıklamadı. Oyun şimdilik yalnızca PlayStation 4 için geliştiriliyor ama umarım orijinal oyun gibi bu da PC için de yayınlanır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum