Square Enix, Final Fantasy VII'ye Dair Yeni İsim Tescilleri Yaptı

Ever Crisis ve The First Soldier aklınıza neleri getiriyor?

Square Enix, 2020’yi de gayet güzel geçirdi, tabii bunda yeniden yapımlar için mihenk taşı olarak adlandırabileceğimiz Final Fantasy VII Remake’in payı da büyük. Orijinal oyunun kısıtlı bir bölümü ele alındığından devamı kaç bölüm olacak, ne zaman gelecek merak içerisindeyiz. Bu merakı giderir mi, yoksa artırır mı kararsız kaldığım bir haber var Square Enix cephesinden.

Square Enix’in, Aralık ayı içerisinde Japonya’da bir takım tescil işlemleri yaptığı görüldü. Gematsu tarafından paylaşılan bilgilere göre 17 Aralık 2020’de tescil edilen “Ever Crisis” ve “The First Soldier” isimlerinin yanında 22 Aralık’ta Shinra logosu da tescil edildi. Görüldüğü üzere bu tescillerin tamamı Final Fantasy VII evreni ile alakalı.

Ever Crisis” ismi, 2004 yılında çıkan mobil oyun “Before Crisis: Final Fantasy VII” ve 2007 yılında çıkan PSP oyunu “Crisis Core: Final Fantasy VII” isimleriyle alakalı olarak değerlendirilebilecek bir isim. Hatta Advent Children, Before Crisis, Crisis Core, Dirge of Cerberus serisinin 5. halkası olabileceği de ileri sürülüyor Rpgsite gibi sitelerde.

The First Soldier” kuvvetle muhtemel Sephiroth ile alakalı bir şeylere işaret ediyor. Her ne kadar kendisinden önce de Soldier programının olduğuna işaret edilse de ilk süper asker olarak kendisini ele almak çok da yanlış olmaz herhalde; sonuçta FF VII lore'uyla ilgili kaynaklarda Jenova projesinin ilk askeri olarak kendisinin adı geçiyor.

Son olarak Shinra Electric Power Company de FF VII dünyasının önemli organizasyonlarından birisi. Zaten oyunu oynayanlar da Shinra ile meselemizi yakinen tecrübe etmiş durumdalar.

Bütün bunları bir arada ele alınca, önümüzdeki dönemde bizleri FF VII ile ilgili dikkat çekici duyuruların beklediğini tahmin etmek güç olmasa gerek. Büyük bir merakla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum