Square Enix'in Tek Kişilik Oyunlarında Mikro Ödemeler Olmayacak

Square Enix mikro ödemelerle oyuncuları bunaltmayacak

Square Enix CEO'su Yosuke Matsuda MCV dergisine verdiği röportajda oyunlarının geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bunlar arasında en dikkat çeken açıklama ise Square Enix'in tek kişilik oyunlarında mikro ödeme mekaniklerinin bulunmayacağını söylemesiydi. Aslında Matsuda cümlesinde 'konsol oyunları' tabirini kullandı ama yaptığı kıyaslama 'konsol oyunları ve mobil oyunlar' şeklinde olduğu için aslında PC'yi de buna kattığını söylemek mümkün. Matsusa şöyle dedi: "Konsol oyunları ve mobil oyunlar arasında işler çok farklı. Oyuncuların konsol oyunlarından beklentileri daha değişik. Konsol oyunlarının yapılış şeklini, içerik miktarını ve harcanana emeği düşündüğümüzde mikro ödemeler bence bu duruma hiç uymuyor". Bravo be Matsuda, patron dediğin böyle olur.

Dahası Square Enix tek kişilik oyunlarını devamlı olarak DLC'ler şeklinde içeriklerle desteklemeye devam edecek. Elbette bu içerikler bazen ücretsiz, bazen paralı olabiliyor ama oyuna oldukça fazla içerik katan bir DLC ile mikro-ödemeleri bir tutmamak lazım zaten. Matsuda Square Enix'in sürekli olarak oyunlarını nasıl daha da geliştirebileceğini düşündüğünü, oyuncuların deneyimlerini birbirleriyle paylaşmaları için daha fazla imkan yaratmaya çalıştıklarını da söyledi.

> Square Enix CEO'su Neden Hitman'i Bıraktıklarını Açıkladı

Zaten bu "imkan yaratma" düşüncesinin sonucunda Final Fantasy XV'in PC versiyonunun mod desteğine sahip olacağı açıklanmıştı. Square Enix bu sayede konsollarda yapamadığı bir şeyi yaparak oyunlarını mod camiasına açmış olacak ve yayınlanacak olan araçların oyunları ne kadar geliştirdiğini bizzat görecek. Daha önce oyunun yönetmeninin olası çıplaklık modlarına karşı temkinli yaklaştığını öğrenmiştik ama işin içine modlama girince bence mutlaka bu yönde de modlar yayınlanır.

Square Enix, PC platformunu da son derece önemli görüyor. Bu da bundan sonra özellikle konsollarla özdeşleşen bazı isimleri PC'lerimizde daha sık görmeye başlayabileceğimiz anlamına da geliyor. NieR Automata ve Final Fantasy XV bunun en iyi iki örneği zaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum