Square Enix'in Yeni Birimi Bir AAA Oyun Üzerinde Çalışıyor

JRYO mu, aksiyon mu?

Square Enix'in yeni iş ilanlarından hareketle, yeni kurulan geliştirme birimlerinden birisinin (3rd Development Division) büyük bir proje üzerinde çalışmaya başladıkları öğrenilmiş oldu. Bahse konu proje daha önce bir başka birimleri (Business Division 5) tarafından yürütülmekte olan bir proje.

Esasen, 3rd Development Division büyük oranda Business Division 5 personelinden oluşturulan bir ekip, söz konusu birimin kapanmasının ardından kuruluyor. Mart 2016'da Business Division 5'in büyük çaplı bir projeye başladıkları ilan edilmişti. İşte burada bahsi geçen oyunun da Business Division 5 tarafından çalışmalarına başlanan o proje olduğu düşünülüyor.

Yeni bir IP olduğu belirtilen projeyi hayata geçirecek birimin başında Final Fantasy XIV'ün yönetmeni Naoki Yoshida bulunuyor. Yoshida, 2016'da Famitsu'ya verdiği bir röportajda, E3'te God of War ve Horizon Zero Dawn gibi oyunları gördükten sonra Square Enix'in böyle oyunlar yapmamasından dolayı eksiklik hissettiğini söylüyor ve sonraki 3 ila 5 yıl içerisinde benzer bir AAA oyun yapmak niyetinde olduğunu paylaşıyor.

Eğer halen bu düşüncelerini koruyorsa, yeni oyunun bir aksiyon macera olması ihtimal dahilinde. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için Square Enix'in oyun ile ilgili duyurusunu beklememiz gerekecek. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum