Square Enix Just Cause, Life is Strange ve Outriders'ı Embracer'a Vermiyor

İlk ikisi tamam da, Outriders'tan umutları mı var acaba?

Square Enix'in batı operasyonlarının önemli bir kısmının (Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal) Embracer Group'a satılacağının açıklanmasının ardından Tomb Raider ve Deus Ex gibi IP'lerin de 300 milyon dolar karşılığında Embracer'ın olacağını öğrenmiştik.

Bu haber Square Enix'in batı IP'lerini kar getirmediği gerekçesiyle bıraktığı şeklinde yorumlanmıştı ama stüdyodan gelen açıklamalar tüm IP'leri bırakmadıkları yönünde. Just Cause, Life is Strange ve Outriders isimleri hala Square Enix'e ait. Hatta bağımsız yapım odaklı Square Enix Collective de operasyonlarına devam edecek.

Burada ilginç olan detay en azından Outriders'ın hiç de kar getiren bir oyun olmaması. Oyunun geliştiricisi People Can Fly geçen sene "oyunun kaç sattığını bile bilmiyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştı, şimdiyse yeni mali raporlar People Can Fly'ın hala daha oyundan bir kuruş bile telif almadığını, çünkü kar etmediğini gösteriyor.

Oyun çıkış yılı olan 2021'de geliştirme, pazarlama ve dağıtım masraflarını karşılayamadığı için People Can Fly ile Square Enix arasındaki anlaşmanın "kar dağıtımı" kısmına bile ulaşamadığı söyleniyor.

Square Enix'in böyle getirisiz bir oyunun IP'sini elinde tutmak istemesinin sebebi ne olabilir, o da merak konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum