Square Enix, Pokemon GO Benzeri Dragon Quest Walk'u Duyurdu

Dragon Quest XII hazırlıklarına da başlanmış

Square Enix bugün canlı yayınla Dragon Quest serisinden yepyeni bir mobil oyun duyurdu. Dragon Quest Walk ismindeki bu mobil oyun aynı Pokemon GO gibi, ama Dragon Quest evreninde geçiyor.

Oyun ilk olarak bu yıl içerisinde iOS ve Android cihazlar için Japonya'da yayınlanacak ve Google Maps ile entegre halde çalışarak etrafta dolaşırken canavarlarla savaşıp görevler yapmanızı sağlayacak. Oyunun özünde yine RYO temelleri bulunacak. Square Enix'e oyunu geliştirmesinde yardımcı olan stüdyonun ismi COLOPL. Oyunun maskotu ise Slamichi isminde sevimli bir yaratık.


11 Haziran'da 20 bin kişilik bir beta başlayacak. Dragon Quest Walk'un tüm dünyada ne zaman çıkış yapacağı ise henüz açıklanmadı.

Aşağıda duyuru fragmanını izleyebilirsiniz, gayet başarılı göründüğünü söylemeliyim:

Ama elbette seriden gelen tek haber bu değil, haber spotunda da görebileceğiniz üzere.

Canlı yayın sunumu sırasında sahneye çıkan serinin baş yapımcısı Yuu Miyake önce Dragon Quest: Your Story filminden bahsetti, sonra Nintendo Switch için çıkacak olan Dragon Quest XI S'e değindi ve oradan da Dragon Quest X'in genişleme paketini anlattı.

Sonrasındaysa, serinin yaratıcısı Yuji Horii ile birlikte Dragon Quest XII için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Oyunun çıkmasına daha çok uzun bir süre var ama şimdiden duyurmak istemişler. Bunun sebebi de serinin hayranlarının yeni bir oyun geleceğini bilmesini istemeleri.

Miyake bunlar dışında bir detay vermedi, şu araları Horii'yle kafa kafaya verip ne yapmak istediklerini tartışıyorlarmış. Bu yüzden hayranlarından biraz daha sabırlı olmalarını istiyor Miyake.

Dragon Quest XI gibi müthiş başarılı bir oyunun ardından neler geleceğini elbette biz de çok merak ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum