Square Enix'in Markalı Maskeleri Tartışma Yarattı

Krizi paraya çevirmek?

İleride 2020 yılı dendiğinde ilk hatırlayacağımız şey corona virüs pandemisi olacak. Sokaklara maskesiz çıkamadığımızı, evlere kapandığımızı, sosyal hayattan koptuğumuzu hatırlayacağız. Bu dönemde dışarı çıkmak istiyorsak mutlaka maske kullanmak gerekiyor (maske konusunda eksikliklere değinmeyeyim) ve bu durum sadece ülkemizde değil, dünyanın pek çok ülkesinde de geçerli. Square Enix de oyunculara üzerlerinde markanın ismi olan maskeler dağıtıyor ama eğer bunun hayır için yapılan bir davranış olduğunu sanıyorsanız yanıldınız.

Square Enix maske veriyor, evet, ama kendi sitesinden yaptığı reklama göre bunu sadece Square Enix mağazasında 100$'ın üzerinde harcayan Square Enix üyelerine veriyor.

Haliyle bu kampanya oyuncular arasında tartışma yarattı. Özellikle de "sağlığınıza +1 kazandırın" sloganı oldukça anlamsız. Tamam kimse maskelerin bedava dağıtılmasını da beklemiyor, ancak "keşke verilen her siparişle birlikte hediye etselerdi, 100$ gibi yüksek bir fiyatı zorunlu kılmasalardı" diyenlerin sayısı çok. Hatta oyuncuların büyük bir kısmı da bu durumun son derece absürd olduğunu söyleyerek Square Enix'i fırsatçılıkla suçlamış. ResetEra'daki başlıkta her türden mesaj görmek mümkün.

Bu maskeye sahip olmak isteyenlerin 25 Mayıs'a kadar zamanı varmış ama sırf şunun için kim 100$'lık alışveriş yapar, o kısmı soru işareti.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
12 Mayıs 2020 22:54

Suçlanması gerekenler Square Enix firması değil bence.O maskeyi alıp özel olduğunu düşünen, maskeyle hava atabileceğini düşünen ya da başkalarına özenme takıntısı olanlardır bence.Bu arada Square Enix'e karşı bir sempatim falan da yok.Sadece bu tür abartılı şeylere özenen veya özendirenlere karşı bir antipatim var o kadar.

Parolamı Unuttum