STALKER 2’yi Geliştiren GCS Game World, Kısmi Olarak Çekya’ya Taşınıyor

Ukrayna’daki şartlar, ekibi böyle bir hamleye mecbur bırakıyor

Metro serisi gibi çok sevdiğim bir diğer seri de STALKER serisidir. Çok uzun bir sürenin ardından yeni oyun, StTALKER 2’nin gelecek olması pek çok oyuncu gibi beni de heyecanlandırıyor. STALKER 2 de erteleme gören oyunlardandı; son olarak bu yılın sonuna, 8 Aralık tarihine ertelenmişti. Ama güncel gelişmeler nedeniyle bu tarihte çıkış yapıp yapmayacağı belli değil.

Oyunun geliştiricisi GSC Game World; Ukrayna merkezli bir stüdyo. Halihazırda Kyiv’de yer alan stüdyonun, kısmi olarak Prag’a taşınmaya hazırlandığına ilişkin haberler var. Aslında bu çok da şaşırtıcı olmasa gerek, zira Kyiv yoğun bir saldırı altında ve bu şartlarda geliştirme sürecine sağlıklı bir şekilde devam etmeleri pek de mümkün görünmüyor.

Çek sitesi Vortex tarafından paylaşılan haberde; “ekibin bir kısmı Prag’a gidiyor, bununla ilgili başvuruda bulundular” deniliyor. Çek Oyun Geliştiriciler Birliği başkanı Pavel Barak da GSC Game World’ün başvuruda bulunduğunu teyit etmiş; “GCS geçtiğimiz hafta birliğimize başvurarak Çekya ve çevre ülkelerdeki ihtimalleri değerlendirdiklerini ilettiler. Yasal konularda ve istihdam konusunda destek istediler” diyor kendisi.

GSC ekibi için gerçekten çok zorlu bir süreç. Umarım bu süreci olabilecek en sıkıntısız şekilde atlatır; iyi bildikleri ve sevdikleri işi yapmaya devam edebilirler.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum