Stalker Benzeri Chernobylite, Erken Erişime Girmeye Hazırlanıyor

Merakla bekliyoruz

Stalker, hepimizin üzerinde farklı etkiler bırakmayı başaran bir oyun olmuştu. Fakat bu "kült" oyundan yıllardır bir haber alamıyoruz. Öte yandan pek çok yapımcı Stalker'ın adımlarını takip ederek bizleri, Chernobyl'in girilmesi yasak bölgelerine götürmeye çalışıyor.

İşte Chernobylite da bu oyunlardan biri. Yayınlanan fragmanları ve ekran görüntüleri ile umut vadeden oyun, 16 Ekim'de Steam'in erken erişim sistemine girmeye hazırlanıyor. Bu süreç içerisinde yasak bölgelerden üçünü içermesi planlanan oyun, 9 ana hikaye görevi ve 12 yan görev içerecek. Yapımcı The Farm 51, oyunun toplamda 8 saatlik bir oynanış süresine sahip olacağını belirtmiş.


Oyundaki görevler tekrar oynanabilecek. Yapımcıların ifadelerine göre oyun esnasında sürekli olarak rastgele olaylar yaşanacak. Haliyle bu da oyunun yeniden oynanabilirliğini artırıyor. Tanışabileceğimiz ve yanımıza alabileceğimiz NPC'ler, craft materyalleri ve loot mekanikleri oyunun genel dinamiğini oluşturacak.

Fragmanlardan anladığımız kadarıyla Chernobylite, Stalker'a oldukça benziyor. Bazı doğaüstü olayların gerçekleştiğini görebildiğimiz fragmanlarda, efsanevi A3-5 (AZ-5) tuşuyla da karşılaşıyoruz. 

Oyunun çıkışına birkaç hafta kala, Chernobyl dizisini tekrar izlemek oyundan alacağımız keyfi artıracaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum