Stanley Parable 10 Yılın Ardından Ultra Deluxe İle Geri Dönüyor

Beynimizin yanmasına hazır olalım

Stanley Parable tüm zamanların en orijinal, en iyi işlenmiş, en tuhaf hikaye anlatımına sahip ve en unutulmaz oyunlarından biri. Oyunun çıkışının üzerinden 10 yıldan uzunca bir süre geçti, şimdiye kadar oynamadıysanız gerçekten de oyunculuk kültürü adına çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Ama belki de geç kalmamışsınızdır, çünkü Stanley Parable'ın yeni ve geliştirilmiş hali olan The Stanley Parable: Ultra Deluxe, Nisan ayında oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor.

Stanley Parable'da canlandırdığımız karakter Stanley, Çalışan 427 idi (Employee 427). Yüzlerce sıradan çalışandan biriydik ve bu yeni versiyonun çıkış tarihi de ismimize uygun olarak 27/4 olarak seçilmiş, yani 27 Nisan.

Stanley'in iş yerinde görevi bilgisayar ekranındaki verileri izlemek ve nedenini niçini sorgulamadan gereken tuşlara basmaktı. Bir gün monitör susuverdi ve Stanley ne yapacağını bilemez halde içinde bulunduğu binayı keşfe çıktı. Anlatıcı bir şeyler söylüyor, Stanley de yapıyordu... Ya da yapmıyordu. O kısım tamamen bize kalmıştı. Zaten Stanley Parable'ın en büyük özelliği de sürekli olarak verdiğimiz kararlarla hikayeyi acayip biçimde dallandırabilmekti.

"The Stanley Parable: Ultra Deluxe orijinal oyunun dünyasını yeni içerikler, yeni seçimler ve keşfedilmeyi bekleyen yeni gizler ile genişletiyor" diyor oyunun geliştiricisi Crows Crows Crows. "Stanley olarak oynayacak ve Stanley olarak oynamayacaksınız. Seçim yapacaksınız ve seçimleriniz elinizden alacak. Oyun sona erecek ve oyun asla sona ermeyecek" diye de devam ediyor.

Oyunun Steam sayfasındaysa "Daha önce buraya gelmiştik, değil mi? Stanley hala o zamanki kişi mi? Yoksa değişen siz misiniz?" diyor. Bu soruların cevabını 27 Nisan'da bu harika oyunu bir kez daha oynayarak alacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum