Stannis Baratheon'u Canlandıran Stephen Dillane Game of Thrones'ta Neler Olduğunu Hiç Anlamamış

Biz de pek anlamış değiliz

Game of Thrones'un en başarılı karakterlerinden biri olan Stannis Baratheon'a hayat veren Stephen Dillane, The Times'a verdiği röportaj ile hayranlarını oldukça şaşırttı. Oyuncu, dizide ne olup bittiğini pek anlamamış ve Stannis performansını hiç beğenmemiş.

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor, biz Stannis Baratheon'u çok sevdik. Her ne kadar kitaplardan git gide uzaklaşsa da Stephen Dillane'in gösterdiği performans kendisine verilen senaryo dahilinde olabileceğinin en iyisiydi. Peki biz kendisini takdir ederken o neden böyle düşünüyor? Öncelikle kendisi hikayeyi pek anlamamış ve her sahnede Soğan Şövalyesi Davos Seaworth'ü canlandıran Liam Cunningham'a sorular sorup ne olup bittiğini öğrenmiş. "Liam Game of Thrones'u çok seviyor. O kadar bağlı ki diziye kendisinin bu yönü hoşuma bile gidiyor fakat aynı şeyi kendim için diyemem. Sahnelerin çekimi bitene kadar neler olduğunu anlamıyordum ve anladığımda iş işten geçmiş oluyordu. Açıkçası biraz hayal kırıklığı var dört sezonun sonunda. Yapacak bir şey yok, karakteri yumuşak zemin üzerine kurmuşum gibi hissediyorum." diye açıklıyor düşüncelerini Stephen Dillane.

Kitaplar ve dizi oldukça ayrı şekilde ilerlese de Stannis'in hikayesi az çok kitaba sadık. Keşke açıp okusaymışsın sevgili Stephen. Fakat dizi anlamadan bu kadar başarılı bir performans sergilemesi gerçekten takdir edilesi. Gerçi Stannis'in kararlı yüzünün arkasında hep bir "neler oluyor benim burada ne işim var hani kral olacaktım neden kuzeye gidiyorum, bu kırmızılı kadın da bela oldu başıma" ifadesi mevcuttu ve biz bunu oyunculuk performansı olarak yorumluyorduk. Meğer gerçekmiş... 

Eğri oturup doğru konuşalım, son iki sezonda ne olduğunu ben de pek anlamıyorum. Yaptıkları şeyler o kadar saçma ki mantığım kabul etmiyor çoğunu. Hele son iki bölümde olanla... neyse girmiyorum bu konuya sonra susturamıyor kimse beni saatlerce atıp tutuyorum "Ey GRR Martin" diye. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum