Advertisement

Star Citizen’ın İdari Yapımcısı İşten Ayrıldı

Ama bu, hemen kötü haber demek değil.

Star Citizen, yüze yüze 84 milyon dolara kadar çıktı. Bu süreçte ilerliyor, daha birkaç yıl daha da ilerlemeye devam edecek.

Bu süreçte tabii stüdyoya yeni katılan isimler, ayrılanlar, yani anlayacağınız Star Citizen ekibi değişmeye devam edecek. Son olan gelişmelerden biri, FPS modülü olan Star Marine askıya alınmasıydı, son olarak da oyunun idari yapımcısı (executive producer) Alex Mayberry, pozisyonundan ayrılmış. Eğer Cloud Imperium Games’e uzaksanız, bu önemli konumdaki kişinin değişiyor olmasını kötüye yorabilirsiniz.

Ama Mayberry, aslında şirkette o kadar eski değil. 2014’ün Mayıs’ında ekibe katıldığı düşünülürse, zaten Star Citizen’ın çizgisini çoktan netleştirdiği bir zamanda gelmiş durumda. Üstelik bir diğer konu da kovulup kovulmadığı mevzusu.

%100 netleşmese de görünüşe göre Mayberry CIG’den ayrılıp Blizzard’a geçmiş. Tabii bu da bir dedikodu sayılır, kesinleşene kadar dikkatle yaklaşmanızı öneriyoruz. Ama önemli olan, başarısızlıklar ve terslikler gibi konular yüzünden bir işten çıkarma konusunun pek muhtemel olmaması.

Her fırsatta ölçeğini fazlaca genişlettiğinden ve şu anda zaten sağlam para kazanabiliyor olduğundan Star Citizen’ın geleceğini sisli bulutların ardında tahayyül ettiğimi söylüyorum zaten. Bu kadar genişlemiş bir projenin hata yapabileceği çok yer var ve Star Citizen pek tabii bu hataları yapabilir. Toplamda altı farklı stüdyonun çalıştığı (hatta Star Marine’in arkasındaki ekibin kendi oyunları Revival geliyor bir yandan da) devasa bir proje çünkü SC. Ama şimdilik, her bulduğumuz olumsuza yakın konudan bir bit yeniği çıkarmamak gerekli. Aksi ispat edilene dek, Star Citizen hedeflediği gibi gidiyor diyebiliriz.

Eğer paranızı yatırdıysanız ya da oyunu hevesle bekliyorsanız, başınız dik durabilirsiniz kumandanlar!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum