Star Wars Episode 9'da Neler Var, Neler Yok?

Skywalker Saga bitiyor.

1977 ilk çıkan Star Wars filminden beri -ki sonradan adı A New Hope oldu- her Star Wars filmi beraberinde büyük bir beklentiyi getirmiştir. Sinema tarihinin belki de en popüler serisinden bahsediyoruz, bu durum gayet doğal. Episode 9'un resmi adı halen belli değil, fakat filmde neleri görüp, neleri göremeyeceğimiz zaman ilerledikçe belli oluyor. 

Leia CGI Olarak Veya Başka Bir Aktris Tarafından Canlandırılmayacak

ep9leia
Bildiğiniz üzere Star Wars'un Prenses Leia'sı Carrie Fisher, 27 Aralık 2016'da hayatını kaybetmişti. Bu acı durumun ardından çıkan The Last Jedi'da Leia'nın sahneleri zaten bitmişti. Fakat Episode 9'da da Leia'nın yadsınamaz bir rolü var, Disney'in film için izlediği yol ise elde olan kayıtları kullanmak olacak. Carrie Fisher ile yapılan çekimlerden kullanılmamış olanlar dokuzuncu filmde karşımıza çıkacak. Zaten Prenses Leia rolüne de Carrie Fisher'dan başkası yakışmazdı.

Billy Dee Williams, Lando Olarak Geri Dönecek

ep9lando

Lando konusu benim için büyük bir muallaktı. Hele ki Last Jedi'ın ardından elde bir avuç Rebellion kalınca, Lando'nun ortaya çıkmayacak olması büyük bir skandal olurdu. Senaristler de bunun farkına varmış olacak ki, Episode 9'da Lando geri dönüyor. Muhtemelen asilerin yeniden güç kazanmasında çok kilit bir rol oynayacak. Fakat eldeki sahnelerde Carrie Fisher ile Lando'nun beraber sahnesinin olmadığını düşünüyorum. Bu durum biraz sıkıntı yaratabilir. Ya da bir hologram konuşmasıyla bunu düzeltebilirler. Durum oldukça karışık. Her şeye rağmen Lando'yu yeniden görmek mükemmel olacak.

Mark Hamill, Luke Skywalker Olarak 9. Filmde Yer Alacak

ep9luke

Last Jedi'ın sonunun ardından artık Luke'u seride göreceğimizi düşünmüyorduk. Fakat hem Mark Hamill hem de resmi kaynaklar film listesinde Hamill'e yer verdi. Muhtemelen daha önce Obi-Wan'ı ve Yoda'yı gördüğümüz şekilde bir force hayaleti olarak karşımıza çıkacak. Luke'un force diyarına geçmeden önce öğrendikleri, bilgeliği hem Rey'in hem de Rebellion'un yapacaklarında çok büyük rol oynayacaktır.

Snoke'un Başka Çırakları Ortaya Çıkmayacak

ep9snoke

Star Wars Insider Magazine'in Last Jedi'ın ardından çıkardığı sayıda Snoke'un Kylo Ren'den başka çırakları olduğu belirtilmişti. Bu bilgi hala canon olsa da, yeni filmde bunları göreceğimize dair herhangi bir işaret yok. Yine de başka çırakların olduğu bilgisi ortaya çıktıysa, bu filmde olmasa bile evrenin ilerleyen dönemleri için oldukça ciddi hikayeler barındırıyor. Bakalım Disney, yeni bir üçlemeyle beraber bu çırakları da bize gösterecek mi?

Episode 9, The Last Jedi'da Olanları Hiçe Saymayacak

ep9lastjedi

The Last Jedi'ın ardından Star Wars evreni oldukça karışık bir hale gelmişti. Rebellion bir avuç kalmış, First Order ise başsız kalmıştı. Tüm bunlara rağmen J.J. Abrams 8. filmde olanları yok saymayacak. Zaten böyle bir şeyin olması oldukça saçma olurdu. Yine de bazı "keşke olmasaydı" dediğimiz şeyleri unutabilmeyi isterdim.

The Last Jedi ile Episode 9 Arasında Çok Büyük Bir Zaman Farkı Olmayacak

ep9zaman

Bazı duyumlara göre Episode 9, 8. filmden çok sonra geçecekti. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Finn'i canlandıran John Boyega geçtiğimiz günlerde, saçlarının uzadığını ve yeni filmde nispeten uzun saçlı olacağını belirtmişti. İki film arasında bir zaman farkı olacak tabii. Ancak bu zaman farkı o kadar da uzun olmayacak.

Poe ve Finn, Chewbacca ile Birlikte Bir Göreve Gidecek

ep9poefinn

Finn ve Poe ikilisi özellikle Force Awakens'da oldukça eğlenceliydi. Last Jedi'da çok fazla birlikte göremediğimiz bu ikili yeni filmde en az bir kere beraber maceraya çıkacaklar. Bu ikiliye yol gösterecek olan isim ise Chewbacca. Han Solo'nun gidişinin ardından Chewbacca'nın da toparlanması için asilere ihtiyacı var. Asilerin de doğru adımları atabilmesi için ona ihtiyacı var.

Obi-Wan Kenobi'yi Göremeyeceğiz

ep9obiwan

Force Awakens'dan beri tüm yeni Star Wars filmlerinde Obi-Wan'ı görmek için bekliyoruz. Bu bekleyiş daha da uzun sürecek gibi zira Episode 9'da da Obi-Wan yer almayacak. Yine de Empire Strikes Back ve Return of The Jedi'da ki Obi-Wan rolünü üstlenebilecek bir Luke'a sahibiz.

Rey ve Finn Yeniden Bir Araya Gelecek

ep9reyfinn

Yine Force Awakens'da birlikte savaşırken gördüğümüz Rey ve Finn ikilisi Last Jedi'da ayrı kalmıştı. İsyancılar yeniden bir araya geldiğine göre bu ikiliye de tekrar iş başında görebiliriz. Umarım bu durum Finn ve Rose'un saçma sapan durumuna da bir son verir. Zira bu filmde en son görmek isteyeceğim şey bu ikilinin gereksiz romantizmi.

Richard. E.Grant, Admiral Thrawn'ı Canlandırmayacak

ep9thrawn

Grand Admiral Thrawn aslında bir Legends karakteriydi. Fakat animasyon dizilerinde onu görünce canon olduğunu anlamıştık. Bu durum onu filmlerde görme ihtimalimizi de yükseltmişti. Hatta Richard E. Grant'ın filme katılması onu bu role uygun kılmıştı. Fakat gelen bilgiler kesin bir şekilde Admiral Thrawn'ı oynamayacağı yönünde. Yine de ünlü aktörün kimi canlandıracağı şu an için bilinmiyor.

Episode 9, Skywalker Saga'ya Son Noktayı Koyacak

ep9skywalker

Disney bu yeni üçlemeyi ilk duyurduğunda Skywalker Saga'nın devam edeceği belliydi. Fakat artık olay Star Wars'dan ziyade bir aile trajedisine dönüşmeye başladı. Anakin'in torununu benzer şeyleri yaparken izlemek biraz kabak tadı vermeye başladı. Neyse ki Episode 9 ile birlikte Skywalker Saga bitecek. Bu sona eriş, biraz sancılı da olsa kesinlikle olması gereken bir şeydi. Zira Legends'da ki o yaratıcı Skywalker torunlarından ziyade buradaki torun Kylo Ren pek iyi değildi. Acaba bu durum Leia ve Kylo'nun bu filmde öleceklerini mi işaret ediyor? Umarım en azından Leia için ikonik bir son hazırlamışlardır...

John Williams, Episode 9'un Ardından Emekli Olacak

ep9johnwilliams

Star Wars'u bu kadar eşsiz kılan özelliklerinden birisi de şüphesiz müzikleri. Bu müziklerin altında John Williams'ın imzası olması onu da Star Wars ile birlikte yüceltiyor. Episode 9, Star Wars'da bir çok şeyin sonu olacak. Buna John Williams'ın efsanevi müzikleri de dahil. Filmin ardından emekliye ayrılacak olan Williams, umarım yeni Star Wars filmlerinde de en azından yol gösterici olarak müziğe el atar. Onun müziklerinin olmadığı bir Star Wars filmi hep biraz buruk kalacaktır.

Yoda, Rey ile Birlikte Bir Sahne Paylaşabilir

ep9yoda

Last Jedi'da Yoda ile Luke'u konuşurken görmüştük. Hayranlar Yoda'nın bilgeliğinin Rey'in de işine yarayacağını düşünüyordu fakat bu teori şimdilik pek mümkün gözüküyor. Zira Rey'in Yoda'nın kim olduğuna dair hiçbir fikri yok. Bu konuşma biraz garip olabilir. Rey'in yol göstericisi yine Luke olacaktır. Fakat Yoda bu filmde tekrar gözükebilir, şu an için Yoda hakkında kesin hiçbir bilgi yok ama J.J. Abrams bir sürprizle hepimizi şaşırtabilir.

ep9palpatine

Tüm bunların dışında bir diğer söylenti de Matt Smith'in genç Palpatine'i oynayabileceği yönünde. Bakalım Star Wars'un bu yeni üçlemesi sonunda vaat ettiği gibi Skywalker Saga'yı ortadan kaldırabilecek mi? Yine de Lando'nun sonunda asilere yardım etmeye gelecek olması harika! Luke'un da mentor rolünü üstleneceği ve sonunda yine iyilerin kazanacağı bir finale daha yavaş yavaş ilerliyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum