Star Wars: Episode 9'un İlk Senaryosundan Konsept Görselleri Sızdırıldı

Görsellerin ne anlama geldiğini değerlendiriyoruz

2019'un son döneminde Star Wars tarihi adına en önemli filmlerden birisi olan The Rise of Skywalker vizyona girdi ve 9 filmlik bir serinin sonuna geldik. Filmle ilgili çok fazla eleştirilecek şey olsa da artık Skywalker Efsanesi bitti ve önümüze bakmak zorundayız. Ancak son gelen haberler bambaşka bir sonu izleyebilecekken The Rise of Skywalker'a mahkum edildiğimizi gösteriyor ve bu diğer hikaye çok daha sağlam gibi gözüküyor.

Orijinal olarak yazılan dokuzuncu bölümün adı "Duel of the Fates" olacakmış. Daha isimden artı bir puanı cebine koyan bu hikayenin konsept görselleriyle birlikte yazılan senaryosu da Skywalker'ın Yükselişi'ne göre daha Star Wars atmosferine uygun gözüküyor. Sızan tüm konsept görsellere DR Movie News'in bu tweet sırasından ulaşabilirsiniz. Ancak içlerinde bazıları var ki sinemada görsek gerçekten çok etkileyici olurmuş, onlara ayrıca bir bakalım.

Bu görselde hayalet olan Luke Skywalker Kylo Ren'in ışın kılıcını tutarken görüyoruz. İşin en üzücü yanlarından birisi eğer bu film gerçek olsaydı Luke Skywalker'ı çok daha ciddi bir rolde görecektik. Hatta sızdırılan senaryoya göre bu kısım kesinleşmemekle birlikte bu sahnede Luke'un Kylo'yu yeniden iyi tarafa çekmeye çalıştığı, ancak başarısız olup ona "Sen bir Skywalker değilsin." dediği de gelen haberler arasında.

Bir diğer konsept görselde ise Luke Skywalker hayaletinin Rey'i eğittiğini görüyoruz. Yine gelen haberlere göre Duel of the Fates senaryosunda Rey'in Jedi eğitimi önemli bir yer oynayacakmış ve Rise of Skywalker'da gördüğümüz saçmalıkların hiçbiri yer almayacakmış. Bu da üzücü kısımlardan birisi.

Kylo Ren ve Darth Vader'ın kılıç çarpıştırdığı bu sahne tıpkı beşinci filmde Luke'un Dagobah'ta Vader ile karşı karşıya gelmesi gibi hayali bir savaş ancak bu savaş Kylo'nun karakter gelişiminde büyük bir yere sahip olacaktı ve son üçlemenin hak ettiği kötü adam imajını bizlere gösterebilecekti.

Bu görselde de Rey'i çift taraflı ışın kılıcıyla Kylo Ren'e karşı savaşırken görüyoruz. Last Jedi'ın ardından ışın kılıcı parçalanan Rey, kılıcı modifiye ederken çift taraflı bir şekilde düzenliyor. Ayrıca güç konusunda da Luke'tan eğitim alan Rey çok daha oturaklı ve kendinden emin bir şekilde karşımıza çıkacakmış. Ebeveynleri yine hiçkimse olarak kalacak olan Rey, son Star Wars üçlemesinin kahramanı olarak yeni nesil Jediların eğitimini de üstlenecekmiş.

Bu görsel bana biraz hayranları mutlu etmek için hazırlanan bir sahneymiş gibi geldi ancak Rise of Skywalker'ın ardından bu sahne bile çok daha duygusal gözüküyor. Prenses Leia'yı tıpkı A New Hope filminde R2D2'ya verdiği mesaj gibi BB-8'e bir mesaj kaydederken gördüğümüz bu sahnede arka planda Coruscant yer alıyor. Koca Disney üçlemesi boyunca Coruscant'ı görmemiş olmamız ise  büyük bir saçmalık olarak kayıtlara geçiyor.

Bu görselde ise First Order'ın yeniden Coruscant üzerinde hakimiyeti ele geçirdiğini görüyoruz. Geriye dönüş sahnesi olarak tasarlanan bu görselde Coruscant'ın yeniden İmparatorluğun eline düşüşünü ve First Order'ın nasıl gücü tekrardan eline aldığını da net bir şekilde öğrenebilecektik. 

Duel of the Fates senaryosuna göre Skywalker Efsanesi'nin son savaşı Coruscant'ta geçecekmiş. Cumhuriyet'in başkentliğini yapmış ve Star Wars Evreni adına kilit bir yere sahip olan bu gezegeni yeni üçlemede hiç göremedik. Filmde yapılacak olan son savaş The Rise of Skywalker'ın aksine sadece uzay gemileriyle değil askeri güçlerle de olacakmış. Ayrıca yine bu savaşta Kylo ile Rey'i savaşırken görecektik ve hikayenin sonunda Coruscant'ın asiler tarafından kazanılmasının ardından Hux'ın bir ışın kılıcıyla harakiri yaparak kendisini öldürdüğünü de görecektik. 

Çekilmemiş ve konsept olarak kalmış bu senaryoya bakınca insan gerçekten üzülüyor. Çünkü hem Rey ve Kylo ile birlikte karakter gelişimlerinin tamamlanması, hem Coruscant olayları ile birlikte Return of the Jedi ile The Force Awakens arasındaki boşluğun dolması Duel of the Fates ile gerçeğe dönüşebilirmiş. Şu anki haliyle bile The Rise of Sykwalker'ın asla hissettiremediği Star Wars havasını verebilmeyi başardı. Umalım ki Disney önümüzdeki film ve dizi projelerinde bu atmosferi yakalamayı başarsın. Çünkü artık kimsenin yeni bir Rise of Skywalker'a tahammülü kalmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum