Star Wars Jedi: Fallen Order Hakkında Neler Öğrendik?

Trust only in the Force!

Dün akşam Star Wars Celebretion etkinlikleri kapsamında düzenlenen Respawn Entertainment panelinde, Kasım ayında bizlerle buluşacak olan Star Wars Jedi: Fallen Order hakkında pek çok şey öğrenme fırsatı buldu oyun severler.

Oyunun tek kişilik ve hikaye odaklı bir oyun olacağı daha önce EA tarafından da paylaşılan bir bilgiydi, ama panelde de özellikle altı çizildi. Oyunun hikayesi Revenge of the Sith'ten hemen sonraki dönemde geçiyor. Pek çok Jedi ve Padawan katledilmiş durumda ve geri kalanlarsa hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Zira, Emir 66 (Büyük Jedi Tasfiyesi) yürürlükte ve tam bir Jedi avı durumu söz konusu.

Yöneteceğimiz karakter Cal Kestis de hayatta kalmaya çalışan bir padawan. Yeteneklerini açığa çıkartacağı ve bir Jedi haline geleceği yolculuğunda ona eşlik edeceğiz. Cal Kestis, Shameless ve Gotham dizilerinden tanıdığımız Cameron Monaghan tarafından canlandırılmış. Monaghan, 10 yaşındayken VHS kasetlerden Star Wars izlediğini hatırlayan, tam bir Star Wars hayranı bir isim.

Genç Jedi'ımıza yolculuğunda eşlik edecek bir droidimiz de var: BD-1. Oyunun yönetmeni Asmussenbu droidi Respawn içinde "Buddy Droid One" olarak adlandırdıklarını belirtti. Bu droid bir yan karakter değil, Cal için bir dost ve yol arkadaşıymış. Droidin çeşitli özellikleri olacak ve oyunda ilerledikçe bu özelliklerin sayısı da artacak. BD-1 ile ilgili güzel bir detay da ses tasarımının Ben Burtt tarafından yapılmış olması (kendisi R2-D2 ve ışın kılıcı seslerini tasarlayan kişidir).

Geçtiğimiz günlerde oyun için bir poster paylaşılmıştı ve bu posterde kırılmış bir ışın kılıcı görülüyordu. Cal tarafından kullanılacak olan ışın kılıcı, daha önce bir başka Jedi tarafından kullanılmış bir silah. Oyunun önemli bir parçası olduğu söylenen bu ışın kılıcının değişim geçireceği, evrileceği bilgisi de paylaşıldı panel esnasında. Cal ve silahı paralel bir gelişim sürecinden geçecekler.

Oyunda Jedi avına çıkmış özel bir Storm Trooper ekibi var ve bu ekip Purge Troopers olarak adlandırılıyor. Özellikle Jedi'larla mücadele edebilecek şekilde eğitim almış ve buna özel silahlarla donanmış bir grup ile karşı karşıyayız anlatıldığına göre. Bu grup Respawn tarafından tasarlandıktan sonra Star Wars evrenine de eklenmiş ve çizgi romanlarda yer almaya başlamış. Benzer şekilde, oyunda daha önce herhangi bir Star Wars ürününde (filmler, oyunlar, çizgi romanlar vs.) yer almamış yeni gezegenler de yer alacak.

Bu arada oyunda önemli bir düşmanımız da olacak: "Second Sister". Kendisi gücü kullanabiliyor ve çift taraflı bir ışın kılıcına sahip. Galakside geriye kalmış tüm Jedi'ları öldürmeye ant içmiş. Haliyle, Cal ile karşılaşmaları da kaçınılmaz görünüyor. Bakalım nasıl bir çatışma göreceğiz bu ikili arasında.

Panelin hemen başında oyunu bir "Action-Melee Game" olduğunu söylediler. Üçüncü şahıs kamerasından oynanacak bir aksiyon macera oyunu bizleri bekliyor yani. Cal'in kaçış halinde olduğu, hayatta kalmaya çalıştığı göz önünde bulundurulduğunda oyunun önemli bir kısmında gizlilik içerisinde hareket etmek gerekeceği de düşünülebilir. Her ne kadar sunum esnasında RYO ögeleri ile ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da, karakter gelişimi ile ilgili detaylar olacağını söylemek mümkün. BD-1 için bahsedilen yetenek edinme ve geliştirme detayı veya Cal'in bir padawan iken jedi olmaya doğru ilerlemesi, haliyle güç edinmesi / gücü kullanmayı öğrenmesi gibi noktalar bu görüşü destekleyebilecek unsurlar.

Bu arada oyun an itibariyle ön siparişte. Origin'de Standart versiyonu 59,99 €, Deluxe versiyonu 69,99 €; PS4 için Standart versiyonu 399 TL, Deluxe versiyonu 459 TL; Xbox One için ise, Standart versiyonu 397,50 TL ve Deluxe versiyonu 468 TL etiketle satışa sunulmuş durumda. Deluxe versiyonun ek içeriğe hakkında ise detaylı bilgi henüz paylaşılmış değil.

Star Wars Jedi: Fallen Order 15 Kasım'da PC, PS4 ve Xbox One için çıkıyor. Merakla bekliyoruz. Çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum