Star Wars Jedi'ların Yönetmeni Stig Asmussen Yeni Bir AAA Oyun Stüdyosu Açtı

Giant Skull

Star Wars Jedi: Fallen Order ve Star Wars Jedi: Survivor'ın başarılı yönetmeni Stig Asmussen, geçen yıl eylül ayında Electronic Arts bünyesinde faaliyet gösteren Respawn Entertainment'tan ayrılmıştı. Star Wars Jedi serisine üçüncü bir oyun yapmak istediğini söyleyen Asmussen'in bu ani ayrılık haberi elbette herkesi çok şaşırttı, hatta Electronic Arts'ın arkasından yayınladığı "Stig Asmussen uzun süredir düşünüp taşındıktan sonra başka maceralara atılmak üzere Respawn'dan ayrılmaya karar verdi, kendisine iyi şanslar diliyoruz." mesajındaki soğukluk da dikkat çekiciydi.

Asmussen dün yeni bir oyun stüdyosu kurduğunu açıkladı. Yeni stüdyonun ismi Giant Skull ve bu da bir AAA oyun stüdyosu. Giant Skull "büyüleyici dünyalarda geçen, hikaye odaklı, oynanışı öne çıkarak aksiyon macera oyunları" geliştirecekmiş.

Asmussen, stüdyonun amacının "sürükleyici hikaye anlatımı ve destansı savaşlar" konusunda ünlü bir ekiple birlikte "oyuncuların kendilerini yıllarca içinde kaybetmek isteyecekleri zengin bir evren yaratmak" olduğunu söyledi.

Asmussen'e bu yolculuğunda Jon Carr (Star Wars Jedi: Survivor'ın teknik yönetmeni) ve Anthony Scott (Rocksteady Studios'un eski operasyon müdürü) eşlik ediyor. Ekipte Fortnite, God of War, Valorant ve League of Legends'ta çalışmış diğer isimler de bulunuyor.

Stüdyonun ilginç web sayfasını şuradan ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum