Advertisement

Star Wars'ın Sinematik Geleceğinde Bizleri Neler Bekliyor?

Coruscant'da güneş tutulması!

Star Wars ile ilgili son dönemde gelen tüm güzel haberler dizi tarafından geliyor. The Mandalorian ile birlikte başlayan Disney+ dizileri özellikle son üçlemenin yarattığı faciayı biraz unutturmayı başarmıştı. Tabii Star Wars markasını filmlerden bağımsız düşünemeyiz ve görünüşe göre Star Wars Evreni ilerleyen dönemlerde yine, yeniden bir üçlemeyle karşımıza çıkacak. Skywalker Külliyatı'nın bittiği noktadan hikayeye devam etmek isteyen Disney bu konuda ilk somut adımları da atmış.

Geçtiğimiz pazar günü Star Wars filmlerinin akıbetiyle ilgili ilk gelişmeler gün yüzüne çıktı. Damon Lindelöf'ün yapımcılığını üstleneceği ve Ms. Marvel'dan da tanıdığımız Sharmeen Obaid-Chinoy'un yönetmenliğini yapacağı bir Star Wars filmi gündeme geldi. Bu yeni filmin senaryosunu ise daha önce Guillermo del Toro'nun The Strain filminde de görev alan Justin Britt-Gibson kaleme alacak. Özellikle The Rise of Skywalker filminden sonra üçlemelerle ilgili mesafeli davranacaklarını açıklayan Kathleen Kennedy ve Lucasfilm bu kararından geri adım atmış gibi gözüküyor. Zaten Lindelöf'ün filminin ortaya çıkmasıyla birlikte Lucasfilm ile Disney arasında da bir gerginlik yaşanmış.

Lucasfilm'in başında yer alan ve hayranların çok büyük tepkisini üzerine çeken Kathleen Kennedy bir türlü duyuru yapmadan duramıyor. Disney'in bu tavırdan son derece rahatsız olduğu da bilinen bir gerçek. Son olarak Matthew Belloni'nin duyurduğu habere göre Disney, Kennedy ve ekibine "yeni projeler ve partnerler duyurmayı kesin" şeklinde kibar bir tavsiyede bulunmuş. Tabii Kennedy'nin Disney'den çok bir şekilde hayranlara yaranma çabası olduğu ve hemen hemen her projelerinde "fan service" işlere yer vermeye çalıştığını da biliyoruz. Bu amaç uğruna belki de Disney'in daha net karar vermediği birkaç film veya dizi de duyurulmuş olabilir. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemde Patty Jenkins'in yönetmenliğini yapacağı Rogue Squadron filmi de belirsiz bir süreliğine rafa kalkarak arafta kalmıştı. 

Tekrar yeni üçlemeye dönüş yapacak olursak Damon Lindelöf ve Obaid-Chinoy ikilisinin yapacağı yeni filmin temel çıkış noktası evreni Skywalker sonrası döneme hazırlamak olacakmış. Bu noktadan sonra ise yepyeni karakterlerle birlikte bir üçleme daha izleyeceğiz. İşte bu üçlemenin epey kilit noktaya parmak basıyor olabilir. Çünkü Kennedy ve arkadaşlarının anlam veremediğim bir şekilde The Last Jedi yönetmeni Rian Johnson ile birlikte yeni bir üçleme hayalleri var. Umarım Disney'den gelen bu son "uyarı" Rian Johnson ve potansiyel üçlemesiyle ilgili de bazı kararların yeniden gözden geçirilmesine neden olabilir. Çünkü bu noktadan sonra Kennedy bir şekilde J.J. Abrams'ı bile tekrar markaya dahil ederse kimse şaşırmaz. 

Öte yandan Star Wars filmleriyle ilgili gelişmeler yeni üçleme ve Lindelöf'ün de dışında devam ediyor. Ben dahil çok sayıda hayranın en çok beklediği film Taika Waititi'nin yönetmenliğini yapacağı Star Wars filmi. Bu filmle ilgili gelen ilk detaylar daha önce görmediğimiz karakterleri izleyeceğimizi işaret ediyordu. Muhtemelen bir yan hikayeye tanıklık edeceğimiz Waititi usulü Star Wars'ın ardından Marvel Sinematik Evreni'nin büyük patronu Kevin Feige'in yapımcılığını üstlendiği yeni bir Star Wars filmi daha izleyeceğiz. Yani şu anki takvim tıpkı Disney'in ilk üçlemesinde olduğu gibi bir üçleme + iki yan film şeklinde ilerliyor. Disney hatalarından ders almayı iyi bilir ama ne yazık ki aynı şeyi Kathleen Kennedy öndeliğindeki Lucasfilm için söylemek pek mümkün değil... 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum