StarCraft: Ghost Uykudan Uyanıyor

Matthew Burger StarCraft: Ghost'a yeşil ışık yaktı

2002'de duyurulan StarCraft: Ghost o tarihten beri uykuda. Bu uykunun nedeni biraz da şansızlıklardan da kaynaklanıyor. Blizzard Entertainment oyunun ilk duyurduğunda yıl 2002'ydi ve geliştiricisi Nihilistic Software'di. 2004 yılında proje el değiştirdi ve Swingin' Ape Studios ile yola devam kararı alındı. Electronic Entertainment Expo 2005'de StarCraft: Ghost yeniden duyuruldu. Ancak bu defa da ertelemeler yüzünde oyunun yüzünü bir türlü göremedik. Ve 2007 yılında projenin durdurulduğu haberi geldi.

Burada önemli olan projenin hiçbir zaman iptal olmuş olmamasıydı ki PAX sırasında röportaj veren Blizzard Entertainment'dan Matthew Burger ağzından StarCraft: Ghost ile ilgili birkaç kelime kaçırdı. Diablo 3'ün PS3 versiyonu ile ilgili koştuğu sırada bir soru üzerine Matthew Burger StarCraft: Ghost'un hiçbir zaman iptal olmadığını ve hala bekletildiğini söyledi. Arından gelen "hala piyasaya çıkma ihtimali var mı?" sorusuna Matthew Burger'ın cevabı "belki" oldu.

Bu açıklama Blizzard Entertainment'ın gizemli bir biçimde ortadan kaldırdığı StarCraft: Ghost'ı yeniden gündeme getirmek için attığı ilk adım olabilir. 2006 yılı kaynakları oyunun yeni nesil platformlara çıkacağını belirtmişler o zaman. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum