Starfield, Xbox Game Studios’un En İyi Çıkış Yapan Oyunu Oldu

İlk gününde 6 milyon oyuncuya ulaşmış!

Starfield, yıllar süren bir bekleyişin ardından 6 Eylül itibariyle oyun severlerle buluştu. Yoğun bir ilgiyle karşılandığını söylemek mümkün. Bethesda tarafından paylaşılan veri de zaten bu durumu teyit eder nitelikte.

Xbox Başkanı Phil Spencer, çıkış gününde Starfield'ın eş zamanlı oyuncu sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı. Starfiled Twitter hesabından yapılan bir paylaşımdaysa, ilk günün sonunda oyunun toplam 6 milyonun üzerinde oyuncuya ulaştığı söyleniyor.

Henüz Xbox tarafından resmi olarak açıklanmasa da bu veri Starfield’ı Xbox Game Studios’un en iyi çıkış yapan oyunu haline getirmiş durumda. Bundan önce zirvede 2021 yılında oyun severlerle buluşan ve çıkış gününde 4,5 milyon oyuncuya ulaşan Forza Horizon 5 yer alıyordu. Aradaki farkın ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu da görüyoruz. Bu durumda Starfield, Forza Horizon 5’in ilk haftasında 10 milyon oyuncuya ulaşarak kırdığı rekoru da geride bırakabilir, yeni rekorun sahibi olabilir.

> Starfield - İnceleme

Microsoft'un ve Bethesda'nın yüzünü güldüren bir performans olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım bir sonraki rekor haberini ne zaman alacağız.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum