Starfield'ı İlk Kez Yakından Gördük - İlk Oynanış Videosu Yayımlandı

Todd Howard epey iddialı

Xbox ve Bethesda Games Showcase'in kapanışını beklediğimiz bir isimle, Starfield'la yaptık ve oyunun derinlemesine oynanış videosunu da görmüş olduk. Kimisi çok beğendi, kimisi şüpheyle yaklaştı, kimisi birinci şahıs portreler eşliğinde yapılan diyalogları eleştirdi, kimisi Todd'un yüksekten uçtuğunu iddia etti. Ama sonuçta ortada epik büyüklükte bir oyun olacağı çok belli.

Sahneye çıkan Todd Howard Starfield için hazırlanan bu ilk oynanış videosunda gezegenlerin keşfi, gemi özelleştirme ve pilotluk, üs inşası, gelişmiş RPG ve karakter yaratma sistemleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere oyundan daha fazla ayrıntıyı sundu. 

İlk olarak oyunun erken kısımlarında, oyuncuların Kreet ayına geldiği anları gördük. Oyunun bu kısmı bir hayli No Man's Sky'ı çağrıştırıyordu.

Daha sonrasındaysa oyunun birbirinden farklı kısımlarını görmüş olduk. Bunlar arasında karakter kişiselleştirme seçenekleri, gezegenlere ileri karakollar inşa edebilme ve bu karakolları ekip üyeleriyle doldurabilme, hatta kendi uzay gemimizi tasarlayıp mürettebatı yönetme bile var. Hatta ve hatta bu uzay gemileriyle uçma, uzayda it dalaşları vs gibi kısımlar oyunun ne kadar çok yönlü olacağını da gösterdi.

Todd Howard, oyunun büyüklüğünü göstermek için de yine evren haritasından faydalandı, oyunda çok sayıda galaksi ve ziyaret edebileceğimiz birbirinden farklı 1,000'den fazla gezegen olacağını söyledi.

Starfield'ın çıkışı geçtiğimiz ay 2023 yılına ertelenmişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum